NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Moldova chiar este în pericol 

Am aflat că Dodon și socialiștii lui, care acum două săptămâni nu-și doreau alegeri anticipate nici în ruptul capului, au izbutit să împânzească mai multe localități cu panouri publicitare pe care este inscripționat în română și rusă: „Moldova este în pericol. Nu dăm țara străinilor”. Trebuie să înțelegem că Dodon continuă să deșerte sacul cu minciuni, or, conform logicii sale neasemuite, dacă alegerile parlamentare vor fi câștigate de forțele proeuropene, atunci deciziile se vor lua la Washington sau/și Bruxelles și nu în capitala de pe Bâc. Și mai ales, că lumea bogată din Occident sau de peste Atlantic își va lăsa casele, averile și afacerile și va invada R. Moldova, ca să facă numai rău.

Îmi vine în gând o memorabilă sintagmă din drama „Iona” a lui Sorescu: „Totul e invers, Iona”. Tocmai așa stau lucrurile și în cazul nostru, or, pericolul pentru R. Moldova nu-l prezintă străinii, care ajută  acest strat să nu falimenteze, ci cancerul corupției și gătința de slujire  cu fidelitate a intereselor Rusiei. Pe socialiști nu-i deranjează că adevărații străini, ostașii Armatei a 14, stau confortabil în Tiraspol. Sau cât de independenți de Kremlin au fost Dodon și clica lui în deciziile de importanță, când ne amintim cum a tot trepădat Dodon pe la Moscova?

Ca să nu mai lungim vorba, dacă socialiștii mizează în exclusivitate pe un electorat debilizat, atunci minciuna tirajată pe billboard-uri este o.k. Alegătorii rămași în normalitate înțeleg prea bine că R. Modova chiar va fi în pericol, dacă PSRM va intra masiv în viitorul parlament.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"