NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // N-avem Parlament, dar ne pregătim de Paște

În 1977, Olanda  a fost țara care a trăit 207 zile fără a avea guvern și nu s-a prăpădit. În 2011, Belgia a intrat în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind țara care a trăit 290 de zile fără guvern și  n-a murit.
Republica Moldova are 59 de zile de când a ales 101 parlamentari și încă nu are un Parlament, dar oamenii se  pregătesc de Paște. Negocierile dintre PSRM și ACUM nu au început la modul serios și nu știm dacă vor începe, iar dacă vor începe, nu suntem siguri că se vor încununa de succes și vom avea o coaliție de guvernare. Relațiile dintre aceste două formațiuni seamănă cu o invitație la Hram, făcută de unul și refuzul celuil din cauza că nu are cu ce se încălța.
Scos, deocamdată, pe necarosabil, Partidul Democrat păstrează aparent o seninătate pe obraz, lăsând să se înțeleagă că păstrează ei câteva scenarii soficticate prin safeuri și le vor activa la momentul potrivit, pentru a nu scăpa din mâini frâiele puterii. Din cînd în când însă, imaginea lor distantă  se fisurează și transpare un fel de tulburare care trece vertiginos în amenințări.
Priveam aseară un talk show politic la o televiziune a lui Plahotniuc în care participanții, toți unul ca unul susținători ai PD, i-au certat nemilos pe cei de la ACUM pentru că  sunt iresponsabili și nu vor  coaliție cu Plahotniuc. Prezentatorul a încheiat showul bătăios, spunând că poporul e atent la tot ce se întâmplă și vede cine nu vrea să lucreze  în Parlament  și numaidecât îi vor penaliza în caz de alegeri anticipate. Vocea omunlui din televizor a căpătat vibrații metalice când i-a amenințat pe  cei de La ACUM că, dacă vor anticipate, atunci  PD le va câștiga la scor și le vor arăta atunci ei lor kuzkinu mati.
Nu prea înțeleg de ce sunt atât de nevricoși, vorba clasicului. Parcă-s copii cu nevoi speciale, mai întâi i-au făcut albie pe porci pe cei de la ACUM, iar astăzi se supără, când aceștia fug de ei ca de niște răpănoși.
 

2 Comentarii
  1. Rodion spune

    Sa ma cac eu in articolul tau.

  2. Mister spune

    Maia cu Nastase si pina la revelion pot lasa tara fara parlament

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"