NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // “Nici Dodon, da nici Maia!”

Într-o remarcabilă intervenție din cadrul dezbaterii: 28 iunie 1940 – 80 de ani de ocupație sovietică, organizată și publicată de echipa Contrafortului în nr. 2 din 2020, eruditul meu coleg de litere Adrian Ciubotaru, se arată neîncrezător în viitorul  european al R. Moldova, întrucât se mizează în totalitate pe voința poporului: “Dacă lăsăm totul la latitudinea poporului, ascultăm opinia maselor și ținem cont de democrație, nu se va întâmpla niciodată nimic. De ce? Pentru că poporul nostru nu-și vrea binele. Fapt dovedit de îndelungata lui istorie”.
Treceam zilele astea prin Piața “Vasile Alecsandri” și, lângă cortul anti Dodon, instalat de fanii plătiți ai Pro Moldova, am asistat fără să vreau la un duel verbal dintre locuitorii provizorii ai cortului și o doamnă de vreo cincizeci de ani cu două sacoșe pline în mâini. Ea se interesa în voce ce fac tipii ăștea în piață. Aflând că băieții strâng semnături pentru ca Dodon să plece, femeia a explodat: “Nici Dodon, da nici Maia!”.
Mda, e plină țara de conservatori de origine masculină și feminină, care țin la tradițiile neamului, adică: “Locul femeii e la bucătărie, ea trebuie să aibă grijă de casă, bărbat, copii, grădină, orătănii, bovine, porcine și… punctum”.
Deci, basarabeanca noastră admite că bărbatul poate să-I tragă o mamă de bătaie când îi vine cheful, dar, Doamne ferește, să ajungă Maia președinte.
Basarabeanul nostru admite ca soția-i să se spetească undeva prin Rusia și Italia și să-I întrețină, dar mândria de bărbat nu-I permite s-o voteze președinte pe Maia.
Basarabeanul nostru va invoca întotdeauna fatalitatea, istoria ingrată, dușmanii externi și interni, intemperii climaterice, poziția nefavorabilă a planetelor, zodiac aiurea ca să explice ratările sale sociale/existențiale permanente. Nu va recunoaște niciodată însă, că bălăceala de aproape trei decenii în mocirla neocomunistă este rodul lașității și prostiei lui.
Îl va mai vota încă o dată pe Culuioc Mincinosovici Dodon, dar, inexplicabil, numai nu Maia.  Apoi va boci pe la fiecare colț de stradă că n-are  noroc de viață bună, întrucât toți cei de sus sunt niște hoți și lichele…
Are dreptate colegul meu, poporul ăsta chiar nu-și vrea binele…
 

1 Comentariu
 1. Sss spune

  Prea simplist comentariu, dar totusi, o intrebare catre autorse cere si anume.
  Indemnati sa se voteze Maia, dar nu Dodon.
  Dar tocmai Maia este cea care i-a pirdut alegerile lui Dodon patru ani in urma, iar anul trecut,
  fiind aliata lui Dodon, anume ea i-a oferit aceluia toata putere in stat.
  Pana nu veti da socoteala de ce Maia a facut ce a facut, nu aveti nicio sansa, ca femeia de langa cort, dar si alta lume care gandeste – sa va voteze candidata voastra.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"