NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Nu aruncați mărgăritare  de toleranță

Ne-au uimit ieri câteva lucruri. În primul rând, circul politic ambulant al lui Ilan Sor, cu fel de fel de personaje bipede, aduse la Chișinău cu autobuzuri și microbuzuri ca  să protesteze, pentru o sticlă de apă plată/minerală și un „buterbrod”, împotriva, cum li s-a explicat, „intenției” Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase de a închide magazinele sociale ale haiducului de la Orhei. Asemenea manifestații developează gradul înalt de degradare al cetățenilor din Orhei și de pe aiurea. Parcă zombați de personajul malefic, care le-a furat milioane din buzunarele lor și pe care îl zeifică acum pentru te miri ce pungă de macaraone, orez și, mai rar, hrișcă, oamenii aceștia mărșăluiau pe străzi ca niște neghiobi, cuprinși de o euforie  proletară. Întrebate de reporteri, cum își îmchipuie că Maia Sandu le poate închide magazinele lor iubite, când ea  nu se află la guvernare și, prin urmare, nu are prerogative, călugărițele lui Șor se blocau pentru un moment, dar cum becușoarele inteligenței s-au stins demult sub podoabele lor capilare,  începeau iarăși a zbiera ca niște flașnete defectate: „Jos Mai Sandu!” Contemplându-le în elanul lor bolșevic/demolator,  îți venea să împrumuți o definiție de la cel mai mare diplomat al lui Putin, Serghei Lavrov: „Debilî b…..!”. Directorul circului, Ilan Șor, excitat de parcă tăvălise un întreg  lan de cânepă, a avut un discurs foarte agresiv. I-a amenințat pe Maia Sandu și pe Andrei Năstase că-i va bate cu cureaua la fundișor, dacă nu se astâmpără și i-a insultat pe jurnaliștii care nu scriu favorabil despre acțiunile sale „nobile”. A țipat, subliniem, un demers suburban, în consecința căruia, într-o țară așezată, ar fi dat deja interviuri justiției, mai și cunoscând oprobriul public și căderea garantată în anonimatul politic.
Incertă a fost, în schimb, reacția reprezentanților presei neînregimentate. Ei au redactat o epistolă publică în care au folosit limbajul impotent al ONU: „Ne exprimăm îngrijorarea…”, „regretăm că…”.
Dragi agenți de igienă ai comuniții basarabene, personajul acesta nociv și fanii săi excentrici și agresivi trebuie condamnați, dezaprobați cu toată fermitatea. Chiar nu e cazul să aruncăm diamante de toleranță și mărgăritare de political corectness în fața lui Șor.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"