NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Oamenii de la Elizaveta protestează, iar Usatîi stă în birou

Privim deseori la televizor cum primarii orașelor sau comunelor  din Occident  sau din Statele Unite reacționează prompt în cazul unor cataclisme naturale, catastrofe tehnogene, crime, proteste, manifestații etc. Ei apar numaidecât la locul cu pricina, asistați de factori decizionali din domeniu, cercetează circumstanțele și dimensiunea pagubelor, daunelor pricinuite, discută cu sinistrații sau  cei revoltați, pentru ca să soluiționeze rapid și corect problemele apărute, dar mai ales pentru că țin la cetățenii localităților pe care le dirijează, indiferent  dacă aceștia i-au votat sau nu prea.
Când ne îndreptăm însă luneta spre realitățile din R. Moldova, devenim triști precum niște oameni ajunși șomeri.
În municipiul Bălți s-au produs în ultimele zile două crime de rezonanță. În satul Elizaveta, localitate ce intră în componența municipiului Bălți, un carabiner l-a împușcat mortal în seara de 13 ianuarie pe un tânăr de  23 de ani. La doar două zile, pe 15 ianuarie , un tânăr din Tiraspol a omorât doi bărbați și o femeie din municipiul Bălți.
Între timp, revoltați de modul în care Procuratura municipiului Bălți investighează cazul omorului consătealului lor, locutirii din Elizaveta au organizat astăzi, 17 ianuarie, o acțiune de protest. Primarul de Bălți, Renato Usatîi, care a putut  sustrage documente de pe biroul temutului pe atunci Vlad Plahotniuc sau știe précis că Dodon l-a eliberat pe Filat din cauza unui filmuleț compromițător,  n-a catadixit să meargă la Elisaveta și să discute cu oamenii. Cine știe, poate consideră  că aceasta e treaba procuraturii și a poliției municipale, și el nu trebuie să se implice.
O fi, dar ne amintim cum, cu vreo câteva luni în urmă, transportatorii din regiune, nemulțumiți că nu-și pot duce mărfurile în Rusia, au blocat traseul Bălți-Chișinău, Renato Usatîi s-a dus rapid într-acolo ca să-I îmbărbăteze pe protestatri, poate și pentru că era vorba de o chestie politică.
Acum a ales să stea în birou…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata