NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Octavian Țîcu – boxerul și omul politic

Octavian Țîcu este fără îndoială un personaj memorabil. Boxer de performanță, istoric cu lucrări recunoscute de confrații de breaslă și apreciate de comunitate, timp de trei luni și două zile Ministru al Tineretului și Sportului, dar și om politic controversat. Asta în sensul că a fost, pe rând, membru al Partidului Popular European al lui Leancă, parlamentar pe listele Blocului ACUM, Președinte al Partidului Unității Naționale. A plecat de peste tot fiind nemulțumit profund de modul în care se manifestau colegii de partide. Mai nou, a anunțat că părăsește Partidul Unității Naționale, fiindcă Ana Guțu și Anatol Șalaru, membri de vază ai formațiunii, care făcuseră pasul înapoi pentru a-l propulsa pe Țîcu, îi cer să plece pentru că PUN a obținut rezultate proaste la parlamentarele anticipate din 11 iulie curent.

Țîcu poartă morga unui etern irascibil, ce-i interesant, mai întotdeauna înfuriat de prestația colegilor și nu a rivalilor politici. Astfel, pierzând alegerea pe circumscripția Ungheni, a devenind, totuși, deputat pe listele ACUM, dar a criticat-o mai ales pe Maia Sandu, detașându-se de bloc și pierzând bătălia pentru primăria Chișinău, unde a candidat independent. Acum, somat să plece, Țîcu amenință că va lua cu el nucleul formațiunii, care-i rămâne fidel.

Omul politic Țîcu este pus pe dezvăluiri cu sonoritate, destinate, se vede, să zdruncine coaliții sau chiar întreaga dreaptă politică din R. Moldova. Odată cu anunțarea abandonării PUN – ului, nefericitul politician a ținut să spună numaidecât că Maia Sandu s-a întâlnit cu el în 2018 într-un local din centrul Chișinăului și i-a propus să devină vicepreședinte al PAS – ului și să candideze la fotoliul de primar de Chișinău împotriva lui Năstase. Achtung, nu împotriva lui Ceban, ci al lui Năstase. Poate o fi fost minunea asta, că necunoscute sunt căile politicienilor. Partea proastă este că, dacă Maia Sandu nu confirmă și cred că va păstra tăcerea, afirmațiile lui Țîcu devin nule și, credem sunt menite, să-l excite pe Andrei Năstase și să mai adune nouri negri deasupra actualei guvernări. De, voia omului e mare boier. Se vede că Octavian Țîcu consideră că politica este tot un fel de box și trăiește desfătări intelectuale când aplică upercuturi partenerilor de ideologie.

Afară, dezonorabilul hoț de miliard Ilan Mironovici zbiară, de se sperie toate cămilele beduinilor din Sinai, că începe procedura de impeachment împotriva Maiei Sandu. care se face vinovată, în mintea tulbură a haiducului din Izrael, de „genocid”. Pe Țîcu nu-l interesează prăpăditul asta, el are războiul lui de 100 de ani cu PAS- ul care, trebuie să înțelegem, nu are capacitatea să-l prețuiască în toată dimensiunea sa.

Nu am căderea să dau sfaturi unui personaj cu atâtea calități diferite, precum este Octavian Țîcu, dar tot ar fi bine să – și construiască, odată și odată, propria formațiune politică cu care să devină succesiv primar de Chișinău, președinte de Parlament sau de țară. Și atunci se va instaura pacea și belșugul peste toată R. Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"