NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Pe când un pelerinaj al orheenilor la Hristosul Șor?

Acum o bună parte a  societății trăiește concomitent un sentiment de descătușare amestecat cu altul justițiar, ambele firești. Pentru că speranța în asanarea unei justiții perfide, în combaterea corupției, în libertate și drepturile omului este puternică, poate ca și în 2009. Totodată, oamenii au dreptul să ceară ca toți cei vinovați de crimele, jafurile și fărădelegile comise să fie trași la răspundere.
Abia acum, când ies la lumină schemele, combinațiile, porcăriile,  începem să ne dăm seama  cât de tare am fost jefuiți și amăgiți.
După ce fostul premier Filip făcuse un grafic al recuperării miliardului și demonstra că lunar sunt întoarse milioane, acum Guvernatorul Băncii Naționale afirmă speriat că nici un cent din miliardul furat n-a fost întors, ci doar milioanele povenite din vânzarea activelor băncilor devalizate.
După ce la 8  iunie echipa lui Plahotniuc și cele câteva mii de personaje aduse cu autobuzele mărșăluiau prin centrul Chișinăului și strigau: „Noi sântem poporul!”, acum nu vezi zare din acest popor să apară pe stradă și să pretindă că vrea să crească Moldova.
Ilan Mironovici Șor este un caz clinic. I-a fericit atât de tare pe orheieni, picurându-le bănuți din sutele de milioane furate  pentru reparația străzilor, organizându-le magazine sociale cu produse expirate, concerte cu staruri rusești și, mai ales, deschizându-le un OrheiLand, încât o doamnă mai exaltată la minte l-a supranumit Hristosul nostru, sintagmă cu care personajul feminin ocupă prima poziție a topului prostiei la basarabeni.
Acum mă întreb unde-s acum babele cu gurile cât șurile și mizeriile care erau aduși la Chișinău să urle pentru Șor, zacusind cu grecikă și tușonkă? Ce fac distinșii orheeni acum, când Hristosul lor i-a lăsat ca pe nicte motanași orbi  să se bălăcească în băltoacă  și a șters-o în Izrael.
Să așteptăm vestea că, făcându-li-se dor până dincolo de unghiile sufletelor, bravii orheeni s-au pornit pedeștri spre locurile sfinte, să-l vadă pe Hristosul  lor?
Pentru că prostia nu se lecuiește nicăieri.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"