NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru//Pe frontul basarabean nimic nou

 
Avem, totuși, o noutate bună: ninge frumos cu alb și se  trezește în sufletele noastre dorința de a ne naște din nou, dar într-o țară mai bună. În rest, griji, nevoi, disperare și speranțe… deșarte. Deșarte pentru că zilnic aflăm lucruri care developează scenariile pediste nocive, elaborate/gândite pentru a rămâne cu orice la putere.
Până mai ieri, prin urbea Chișinăului flota supoziția că ziua alegerilor (24 februarie) nu a fost aleasă aleatoriu. Așa este când ne gândim că recent  au expirat mandatele a unor membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) și ai Curții Constituționale. Acum, după ce la CCA vor fi numiți Corneliu Mihalache, Iulian Roșca și Lidia Viziru, niște personaje docile, unelte pediste, ca să fiu elegant, instituțuția data va promova și mai abitir (vă veți convinge degrabă) interesele lui Plahotniuc.
Și cei doi noi membri ai Curții Constituțioanle: Corneliu Gurin, ex-procuror general și Artur Reșetnicov, fost șef al SIS-ului în domnia lui Voronin, sunt cunoscuți drept susținători fideli ai PD-ului. Așa cum, conform legii, Curtea Constituțională este instituția care validează sau invalidează, după caz, alegerile parlamentare, atunci, firește, era nevoie de anumită răbdare ca în scaune să ajungă oameni de nădejde, cotorâie ne podvedut v nujnâi moment. Deci
Parcă răspunzând vocilor indignate de faptul că Ilan Șor umblă prin țară ca Vodă prin lobodă și se pregătește să devină deputat în Parlamentul R. Moldova,  Adrian Candu afirmă nonșalant: „Legea spune clar: o persoană condamnată nu are imunitate”.   Domnule Candu, dar de ce așteptați ca Șor să devină parlamentar? Ați invalidat doar cu lejeritate rezultatele alegerilor primarului de Chișinău, pentru „încălcări grave ale legislației electorale”, de-a rămas Năstase șomer?
Apropo, de Andrei Năstase, nu mai e nevoie, cred, ca la orice emisiune televizată, la care este invitat, liderul Platformei DA să afirme că este un om cinstit, un nehoț, or, faptul că până acum Procuratura Generală a lui Palhotniuc nu i-a deschis nici un dosar, e mai mult decât un certificat de onestitate .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"