NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Pentru ce-și păstrează ACUM virginitatea politică?

Anul acesta Paștele Blajinilor a fost altfel. Posibil că  valul de aer nordic și ploile reci venite peste plaiul nostru mioritic, au determinat domnișoarele și nevestele tinere să renunțe la decolteuri generoase, bluzițe dantelate, fuste foarte mini, și pantofi cu tocuri, astfel că morții tineri au rămas sub iarbă. Pe de altă parte, și bărbații au băut mai puțin decât la ceilalți Blajini, de unde și arătau mult mai bine decât cei de sub cruci.
Impresia generală, pe care mi-am clădit-o după două zile de frecventare a două cimitiruri, este că lumea din sat a devenit ștearsă. Se vedea pe chipurile consătenilor un fel de lehamete, de lâncezeală. Până și subiectele mai hot: politica și păcatul preotului care din banii strânși pentru reparația unei încăperi pentru praznice , i-a cumpărat matușcăi mașină, au fost dezbătute ca printre altele.
Un coleg de clasă, brumăriu și el de grijile multe ale vieții din R. Moldova, m-a întrebat, ținându-mă de nasturi, de ce nu fac ăștia de la ACUM coaliție. A certat-o pe Maia Sandu, pentru că se vrea prim-ministru, și l-a ocărât pe Andrei Năstase, pentru că se visează speaker al Parlamentului. I-am spus dragului meu coleg că ăștia au tot dreptul să se vrea în fotolii, de altfel, ca și ceilalți. Când ne-am întors pe la mormintele noastre, era  cel mai trist om viu din cimitir.
În concluzie, ar fi bine ca cei de la ACUM să explice mai pe înțelese acestui trist norod pentru ce/cine își păstrează ei virginitatea politică.  Asta, posibil, ar prinde bine în caz de anticipate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"