NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Poate nu vă supărați pe oglindă, tovarăși socialiști…

Câțiva socialiști de frunte din regiunea de nord s-au supărat rău pe jurnaliștii de la NordNews. Președintele raionului Fălești, socialistul Sergiu Fîntîna, s-a supărat pentru că NordNews a scris că a fost prins beat la volan.  Președintele raionului Râșcani, socialistul Vasile Secrieru, s-a inflamat pentru că cei de la NordNews analizându-i o postare pe rețelele de socializare plină ochi de greșeli ortografice, de punctuație, de stil,  i-au imputat necunoașterea elementară a gramaticii. Directorul general al SA Furnizare Energiei Electrice Nord, socialistul Sergiu Gramma, s-a enervat grozav, pentru că jurnaliștii de la Nordnews nu i-au calculat corect veniturile declarate de el la ANI. 

Acești dodoniști cer imperios de la NordNews scuze, dezmințiri, cumințenie, pentru că, susțin ei, jurnaliștii nu sunt obiectivi. Mi-am amintit în acest context de celebra definiție a naturii realismului aparținând lui Stendhal. Vorbind despre obiectivitatea scriitorilor realiști, celebrul prozator francez menționa: Romanul este o oglindă purtată de-a lungul unui drum. Câteodată ea reflectă cerul albastru, altădată noroiul din băltoacele de la picioarele dumneavoastră. Vreți să acuzați de imoralitate omul care poartă oglinda? Acuzați mai bine drumul  pe care se află băltoacele sau, și mai bine, inspectorul de drumuri care permite apa să adune și băltoacele să se formeze.

Poate nu vă supărați, totuși, pe oglinda NordNews, tovarăși socialiști…

Cred că jurnaliștii de la NordNews își vor putea cere scuze de la socialistul  Sergiu Fîntîna, doar când acesta va prefera să bea limonadă, cvas sau ceai din ierburi, de la socialistul Vasile Secrieru, când acesta va reuși să vorbească și să scrie,  precum un membru al Academiei Române, iar de la Sergiu Gramma, când domnia sa va putea să indice corect în declarația de avere și interese personale salariul lunar de 32 de mii de lei și nu va mai huli cu insolență România, când aceasta ne sare în ajutor ori de câte ori avem nevoie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"