NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Poliția noastră – cuibușor de „ bojie aduvancichi”

Neînfricata noastră poliție a intervenit în forță ca să-i măture de pe Ștefan cel Mare pe veteranii războiului de pe Nistru, adunați în fața Parlamentului ca să protesteze împotriva indiferenței deputaților, dar și a guvernării în genere, față de instalarea de către separatiștii transnistreni a 37 de posturi ilegale în localitățile din stânga Nistrului, aflate sub jurisdicția Chișinăului. Polițiștii echipați ca pentru o luptă cu extratereștrii n-au cruțat pe nimeni, chiar dacă aveau în față oameni care au vărsat sânge pentru integritatea statului R. Moldova.

Dodon a lăudat brutalitatea flăcăilor lui Voicu, numindu-i gingaș – bojîe aduvancichi și aducând drept exemplu acțiunile poliției americane. „Să încerce acolo cineva să pună măcar un deget pe polițist”, zice Igor Nicolaevici. E așa, tovarășe Dodon, numai că acolo, de exemplu, poliția nu și-ar permite să dea cu bâta ca tâmpiții în veteranii unui război pentru integritatea Statelor Unite. Apoi, tot acolo, când, în urma unor investigații obiective, se demonstrează că polițiștii au făcut exces de zel în aplanarea unui conflict, ei plătesc despăgubiri uneori de sute de mii de dolari.
Dodon, se știe, e un fidel slujitor al Moscovei, de aceea, pe el nu-l doare nici sângele vărsat de veterani la Nistru și nici nu-l deranjează că amicul său Krasnoselski ocupă satele moldovenești, rămase sub jurisdicția Chișinăului. Înțelegem poziția lui Igor Nicolaevici, el îndeplinește exemplar ordinele Kremlinului.
De aceea, președintele nu vrea să-și amintească cum anul trecut, când fel de fel de lichele ale lui Plahotniuc au blocat activitatea ministerelor, instalând corturi chiar lângă ușile de intrare, polițiștii n-au clintit un deget – atunci chiar au fost niște bojîe aduvancichi.
Poliția noastră a fost dură când a împărțit în dreapta și stânga amenzi de peste 20 de mii de lei cetățenilor, care ar fi încălcat restricțiile carantinei, și a devenit bojîe aduvancichi, când la 9 mai, în plină pandemie, în PMAN s-au adunat sute de indivizi în zeci de automobile, veniți să sărbătorească deni pobedî.
Și în fine, Dodon susține ritos că protestul veteranilor urmărește efecte politice, că ei sunt manipulați de opoziție.
Igor Nicolaevici, dar cum ar trebui să procedeze un om normal, când vede că… casa pe care a salvat-o de la pojar, suferind arsuri grave, este iarăși incendiată de bandiți, iar pompierii se uită ca niște lași, cum ea arde?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata