NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Potpuriu politic

Pe peretele de la intrarea în scară stă lipit de vreo două săptămâni un afiș color cu o pereche de bătrâni luminoși, se pare niște nemți găsiți în Internet,  avântați în dans. Sub fotografie Partidul ȘOR invită în rusă, firește, bătrânii la o serată dansantă în restaurantul VISPAS, de altfel unul din localurile cele mai scumpe din Bălți.  A fost prima dată m-am când m-am gândit aproape pozitiv despre haiducul de la Orhei: „Uite, domnule, ce grijă manifestă față de bătrânii de care puterea, fără știința  gerontologiei,  își amintește  doar în campanile electorale”.
Sâmbătă, 27 octombrie, aveam fixată o întâlnire cu reprezentantul unui ONG tocmai  în holul hotelului VISPAS. Trecând pe lângă restauranul hoteluluit am văzut cum bătrânii și bătrânele dichisite primeau la intrare câte o pungă de plastic cu imprimeul  Partidul ȘOR, plin cu produse alimentare, se vede.  Adică nu era vorba de o nevinovată și dezinteresată serată dansantă, ci de o întâlnire electorală camuflată. Constatăm că, în timp ce partidele de dreapta așteaptă să cadă guvernarea precum para din pom,  Prtidul ȘOR diversifică instrumentele de corupere electorală: magazine sociale, serate pentru seniori, orheilănduri…  Mai nou, Ilan Mironovici își trage și o “Televiziunbe Centrală”, ca să-I debilizeze nu doar pe cei din Orhei. Astfel că, în loc să-l vedem cazat în pușcărie pentru delapidare de sute de milioane, îl vom vedea, mă tem, hălăduind prin  parlament, făcând, conform scenariului, coaliție cu PD-ul lui Plahotniuc. Aș vrea să fie un vis urât…
Municipiul Bălți a fost împânzit de bilboarduri cât cerul, cu poza Patriarhului Chiril. Literele de sub  imaginea maestuoasă a înaltului prelat glăsiuau în română și rusă că: “Bălțiul își așteaptă Patriarhul!”  Dar Kiril n-a venit și bine a făcut, or, na-r fi rău să se îngrijească mai întâi de sufletele enoriașilor risipiți pe întinsurile Rusiei. Totuși, trebuie să-I mulțumim Patriarhului pntru intenție, or, a fost reparat segmentul de trotuar din fața Catedralei Sf. Nicolaie. Dacă ar anunța că vine în fiecare an, s-ar putea întâmpla să fie reparate și alte de străzi din oraș.
Se pare că Iurie Leancă e pe cale să devină șomer. Din câte se știe, intratrea în slujbă la Plahotniuc, cu tot cu “numerosul” său partid, i-a fost răsplătită cu funcția de vice premier pentru integrare europeană. Și acum , când stăpânul a decis să pășească pe a patra cale ce duce spre Moldova, ce ar trebui să integreze Iurie Leancă? Poate pe sine în noua idée?
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"