NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Primăvara pe câmpii,/ hai să mai votăm, copii!

Ieri, într-o emisiune televizată se discuta despre modul/felurile cum sa-u fraudat alegerile în circumscripțiileuninominale și nu numai.
Împărtășesc și eu convingerea lui Ștefan Gligor că Blocul Electoral ACUM nu trebuia să recunosacă în nici un fel rezultatele acestui scrutin. Dar nu am cum să fiu procatorul lor, odată ce Andrei Năstase e avocat  de profesie, iar Maia Sandu e economist, mai ales că, între timp,  infailibila Curte de Justiție a R. Moildova a validat algerile.
Încolo, îți vine să te crucești de cum sunt de întunecați basarabenii noștri: și cei de la nord, și cei de la sud, precum și cei de prin părți.
Astfel, în localitatea  Batîr, sat care a făcut parte din circumscripția uninominală  nr.40, Cimișlia, candidatul din partea PSRM Piotr Pușcari a acumulat 106 voturi. Însă, în procesul verbal ce confirma rezultatele votării, în dreptul numărului acestuia figurau tocmai 0 voturi. Membra Comisiei electorale din partea PSRM –ului se jura că a numărat 106 voturi, dar nu stie de ce președintele Comisiei a inclus în calculator cifra 0. Și alti observatori au remarcat această fraudă. Întrebați de ce au semnat atunci procesul verbal în care Piotr Pușcari era declarat nul, aceștia, o santa simplisimus, au recunoscut că au semnat acest document de importanță până la încheierea procesului de votare. În rezultat, reprezentatntul PD –ului, același forever Dumitru Diacov, a câștigat deputăția, devansându-l pe Pușcari cu doar 172 de voturi.
Doamne Dumnezeule, pe ce lume trăim? Or, atâtea ONG-uri s-au chinuit, chipurile, să instruiască observatorii, atâtea partide le-au plătit observatorilor, dar și membrilor comisiilor de votare tocmai  pentru a se proteja de fraude. Și aceștia, poftim, au semnat în alb procesele verbale. Nu mai vorbim și despre diferențele dintre numărul  buletinelor de vot eliberate  de membrii comisiilor și cele extrase din urne și despre alte porcării electorale, care au asigurat “biruința” candidaților Partidului Democrat pe circumscripțiile uninominale.
Ce mai , suntem ospitalieri până dincolo de hotarele prostiei și naivi de ne dezmiardă slavii de la răsărit… duraci.
În rest, de la 1 aprilie se așteaptă majorarea prețului la energia electrică. Așa că: “Primăvara pe câmpii,/ hai să mai votăm, copii!”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"