NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Propagandiștii de la NTV Moldova și Rizea de la gunoaie

Criza energetic, care se tot aprofundează, anunță timpuri complicate pentru cetățenii R. Moldova. E o provocare cu care se confruntă, ce-i drept, întreaga Europă, asta ca să ne bandajăm puțin suferințele.

Misiunea guvernării, iertați-mă că dau lecții, este ca să gestioneze cu cât mai mult professionalism această criză, astfel încât să nu se năruie de tot economia țăriii și oamenii locului să fie mai puțin afectați.

La rândul ei, mass-media ar trebui să informeze corect publicul despre starea de lucruri, publicând materiale jurnalistice despre eforturile susținute sau, dimotrivă, stângăciile oamenilor de la putere, să convoace în platourile de televiziune sau în paginile printate sau onlainice ale presei scrise, experți cu reputație imaculată, care să dezbată esența problemei pe înțelesul tuturor și să sugereze soluții eficiente pentru depășirea ei, lucru pe care o parte a ei o și face. Au rămas însă televiziunile lui Dodon, care continuă să toarne harnic zoi peste creierii cetățenilor. Am mai spus-o, instituțiile de presă aflate în opoziție nu au decât să critice, ori de câte ori este cazul, gafele guvernării. Dar s-o facă cu onestitate/echidistant.

Recent, un personaj de origine feminină, cu ochii seci și gura repede, comenta la NTV Moldova (cu un fel de bucurie rătăcioasă) rezultatele vizitei lui Andrei Spînu în Polonia. “A fost un eșec total”, a zis diva, ceea ce e o minciună. Înaltul nostru funcționar tocmai vorbea (la o altă televiziune) că a negociat cu succes achiziția gazelor din Polonia. Ca să înțelegeți și mai bine că ntviștii aceștia nu sunt jurnaliști, ci propagandiști cu steluță roșie, mai invoc un exemplu relevant. În același buletin de știri, tovarășa nejurnalistă comentaează despre situația epidemiologică gravă din România, utilizând termenul „dezastru”. A trecut apoi Atlanticul și i-a criticat dur și pe americani, pentru că nu pot opri pandemia. E adevărat, rata îmbolnăvirilor cu covid este alarmantă în ambele țări vizate. Dar cum mămuca lui să nu vorbești și despre situația din Federația Rusă, unde numărul de contaminați zilnic este de peste 34 de mii, iar al celor decedați de 100? Cred că au ordin de la Igor Nicolaevici să vorbească despre Rusia lui Putin doar în superlative.

Și doar câteva litere urâte despre Rizea. Acest personaj imund, care a adunat în ființa-i cam tot ce poate fi mai putred, mai respingător în omul politic de pe Dîmbovița: mizerie, corupție, vanitate, minciună, aroganță, demagogie, lipsă de scrupule etc., a murdărit puternic, prin nesimțirea crasă, imaginea României aici, în Basarabia. Statul român s-a străduit să repare peste 1000 de grădinițe și școli, dar a venit Rizea și a șters totul cu o cârpă murdară. Astfel, intenția acestui individ de a candida pentru fotoliul de primar de Bălți este în stare să transforme scrutinul din 21 noiembrie într-un exercițiu insalubru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata