NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Protestatari de mucava

Nevrednice timpuri mai trăim, doamnelor și domnilor.  În ceruri, supărat se vede, cineva a uitat să închidă robinetul și ploile torențiale fac prăpăd în țară, spălând  bruma de avere și viitoarea roadă  a oamenilor necăjiți. Pe fețele acestor oameni , surprinși de camerele de luat vederi  a unor televiziuni care nu sunt ale lui Plahotniuc, se plimbă în voie neputința. Acești cetățeni realizează că, din păcate, vor rămâne singuri cu durerea lor, pentru că cei de la putere nu se grăbesc să le sară în ajutor. Primăriile satelor afectate de calamități nu prea au fonduri pentru așa ceva și promit că-i vor ajuta pe sărmanii oameni, abia după ce se Comisiile vor satbili valoarea prejudiciului. Guvernarea care mai este  nu are timp pentru sinistrați (nu vorbim de intervențiile pompierilor și salvatorilor, ea organizează  proteste la Chișinău pentru că, îți imaginezi dumneata?, nici cei de  la ACUM și nici cei de la PSRM nu vor în ruptul capului să coalizeze cu PDM. Scumpi guvernanți, decât ați cheltui  o groază de bani pentru a transporta în PMAN bugetari amenințati de voi cu concedierea sau fel de fel de scursuri, mai bine ați ajuta oamenii din satele bătute de inundații. Doar pentru ei creșteți Moldova și mai ales că, așa cum înțelegem, vor fi allegeri anticipate și iarăși veți umbla cu caravana, călare sau pe motobloc, ca să-i mai amăgiți  încă o dată să vă voteze.

Cât despre protestatrii pedemiști ce să spunem? Nu știu dacă sunt în spațiul nostru interriveran personaje mai jalnice.  Nu zic doar că sunt cinici, agresivi, limitați, bădărani. Se observă cu ochiul liber că în capul lor mintea, cât a mai fost, a adormit de-a binelea. Răspund haios la întrebările reporterilor  că au venit să protesteze împotriva Maiei Sandu și că vor să-l bage pe Plahotnic în Parllament. Aș vrea să cred că tipii nu erau din Nisporeni, or, ăia l-au votat 100 de procente pe Plahotnic și știu că el este déjà deputat.

Sunt niște protestatari de mucava, fără idee, or, de îndată ce cum li s-a dat ordin au și încheiat protestul lor zgomotos și ridicol și au plecat din fața Parlamentului. Astăzi, slavă Domnului, n-au mai venit la Chișinău ca să apere PDM-ul. Asta chiar n-o înțeleg cum să vă pase de de un partid care pretinde că a făcut drumuri, școli, grădinițe, salarii, pensii, arenă sportive  pentru Moldova? Cum să stați acasă? . Dar asta e, păpușele mecanice nu funcționează decât la ordin.

De altfel, țin să precizez că nu sunt un mizantrop.    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"