NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Proteste cu și pentru proști

Ieri, 10 octombrie 2021, la Chișinău și Comrat au avut loc proteste împotriva demiterii și arestării lui Alexandr Stoianoglo, organizate de Blocul сomuniștilor și socialiștilor. Evident, într-o țară democratică fiecare cetățean are dreptul la libertatea de expresie și la proteste, atunci când, din punctul lui de vedere, guvernarea gafează sau încalcă legea. Demiterea lui Stoianoglo a devenit un prilej fericit pentru opoziție să se excite politic. Și dacă la Comrat, găgăuzii s-au inflamat pentru că a fost arestat unul dintr-al lor, transportând conflictul în zona etnică, atunci la Chișinău struțocămila comunisto-socialistă a împins subiectul în stufăriile politice. Precizăm că protestul de la Chișinău s-a desfășurat sub lozinca „Spunem Nu dictaturii!”

Am privit la televizor cum, împroșcând salivă bolșevică, Bogdan Țîrdea, un mincinos clinic, învinuia de toate rele actuala guvernare PAS. Țîrdea îi îndemna pe cei prezenți să se mobilizeze pentru a fugări bandiții din parlament (a subliniat că e vorba de bandiții galbeni), numind reprezentanții puterii călăi și mafioți. Am zărit și o pancartă pe care scria „Doloi huntu!” și mi-a devenit clar că protestul e cu și pentru proști. Or, citim în dicționare: Junta (mai ales în țările latino-americane și în Spania) Guvern instalat în urma unei rebeliuni militare. Nestimați comunisto-socialiști, aveți probe că actualul guvern a fost instalat în urma unei rebeliuni militare?

Este improprie și utilizarea noțiunii de dictatură în definirea naturii actualei guvernări, pentru că tot dicționarele mai spun: Dictatura: Putere de stat a unei persoane sau a unei clase dominante, nelimitată de nici o lege, bazată nemijlocit pe violență. Pot proba Dodon, Țîrdea, Bătrîncea și ceilalți socialiști rătăciți în rele că actuala putere nu este limitată de nici o lege, iar Maia Sandu, cu puținele împuterniciri pe care le are legal, a reușit să devină dictator? Repet, opoziția are dreptul și să-și exprime nemulțumire și să protesteze, când găsește de cuviință să o facă, dar să-și exprime mesajele corect, fără minciuni și insinuări. Adică să nu afirme ritos că oponenții lor sunt o juntă sau/și o dictatură?

Ar fi timpul ca Dodon și cei din jurul kuliocului său să înțeleagă că nu toți cetățenii din R. Moldova pot fi ușor prostiți cu minciuni comunisto-socialiste – au demonstrat-o alegerile anticipate din 14 iulie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"