NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Putin și armata lui de sadici, jefuitori  și violatori

Până la începutul războiului din Ucraina, propagandiștii Kremlinului ridicau în slăvi forța armatei ruse, înzestrată cu armament care nu are analogii în lume, cu alte cuvinte a doua armată în lume după cea americană, firește. Cele 47 de zile de război au arătat că în realitate forțele armate ale lui Putin s-au făcut de râs, reușind doar să facă una cu pământul Mariupolul, Cernigovul, Bucea, Irpeniul, Gostomeliul etc. să omoare mii de civili, să fure din magazine și din casele ucrainenilor  tot ce le-a căzut sub mână și să violeze sute de femei.

Vladimir Putin ține foarte mult la tradiții, la trecutul istoric „glorios”. De unde și asistăm în fiecare an de 9 mai la sărbătorirea tot mai grandioasă a Zilei Victoriei, pentru că practic în cele două decenii, de când  conduce cu mână de fier Rusia, Putin n-a reușit să înregistreze performanțe economice, sociale.  Există în armata rusă și o continuitate a jefuirii (maroderstvo) populației din teritoriile ocupate. Astfel, în timpul celui de al Doilea Război Mondial, jefuirea civililor „eliberați” a devenit o politică la toate nivelurile. Soldatul avea voie să trimită acasă 8 kg de lucruri furate, ofițerul putea trimite o ladă, iar generalii – garnituri întregi de tren. Toate acestea au fost interzise abia în 1954. În timpul războiului din Georgia, soldații ruși biruitori  au furat din unitățile militare abandonate, dar și de la cetățenii simpli mai multe lucruri, până și scaune de toaletă. Acum, iată, tradiția jefuirii a înflorit de tot, devenind o „glorie” a soldaților lui Putin, ei arătând mai degrabă a niște homeless (bomji) de care râde toată lumea.

În ultimii ani, au fost publicate mai multe studii despre sutele de mii de femei germane violate de ostașii sovietici  odată cu intrarea acestora  în Germania nazistă, lucru tăgăduit vehement de actualii propagandiști și  susținători oficiali ai Kremlinului, întrucât acest adevăr contravine imaginii angelice promovate de decenii a ostașului „eliberator”.

O ucraineancă din teritoriul eliberat recent povestea cum un ocupant rus, originar din părțile Uralului, se arăta mirat că ucrainenii au WC-uri în casă. Și barbarii, sadicii, jefuitorii și violatorii ăștia pretind că eliberează Ucraina de „naziști?”. Mai bine ar face ca Rusia să devină o țară liberă și bogată,  de bogată, decât să moară ca proștii în stepele Ucrainei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"