NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Rizea îl înjură pe Dodon, Tauber se lansează în campanie

Altădată, ziua de 7 noiembrie era sărbătorită cu fast, or, era vorba de Marea Revoluție din Octombrie, un fel de Paște al leniniștilor. Așa cum adevărații bolșevici au murit demult, urmașii lor nedemni, socialiștii, nu mai au vlagă să sărbătorească pe măsură. Dodoniștii au fost în stare în această zi doar să organizeze alegerea pentru un nou mandat al lui Nesterovski la cârma Organizației Teritoriale a PSRM din Bălți. Amintim că acest personaj bizar candidează la fotoliul de primar de Bălți. Așa cum se cuvine între flăcăii cu steluță roșie în frunte, la această întrunire a venit ș Igor Nicolaevici Dodon, ex-președinte de țară, ex-președinte de partid, ex-deputat. Nu cunoaștem dacă a venit cu vre-un kuliok sau nu.

Când făcea o promenadă împreună cu Nesterovski și alți socialiști, Igor Nicolaevici a avut nenorocul să se întâlnească chiar în mijlocul Pieții „Vasile Alecsandri” cu  un pitoresc cetățean cu gura spartă pre nume Rizea, care nu era secundat de nimeni. Acesta s-a năpustit curajos asupra haiducului de la Sadova, înjurându-l cum puțini birjari o pot face, numindu-l pe rotundul ex, ex, ex cu cuvinte nu foarte gingașe: golanule, vagabondule. Enorma supărarea a lui Rizea era cauzată de fapta mârșavă a lui Dodon din vremea când era mândru președinte: i-a retras cetățenia moldovenească acestui brav domn Rizea, persecutat, cum susține dânsul, de justiția de dincolo de Prut. Trebuie să înțelegem că Igor Nicolaevici Dodon nu este doar jucător de șah de performanță, ci și un veritabil filosof. El s-a îndepărtat agale de furibundul Rizea, lăsând pe seama socialiștilor locali eventuala ciomăgire a revoltatului.

Tot de 7 noiembrie și tot în Bălți, lângă primărie, și tocmai în spațiul unde altădată se înălța proletar (îmbrăcat în palton de granit) bunelul Lenin, Marina Tauber se lansa oficial și duios în campania pentru același fotoliu de primar de Bălți. Doamna deputată vrea să facă Bălțiul mai frumos decât Orheiul și Parisul.

Unde sunteți regizori de la Hollywood să faceți un film de Oskar despre Rizea, Nesterovski, Dodon, Grigorișin și Tauber?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata