NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Rusia a început tare campania electorală

Igor Nicolaevici Dodon a mai demonstrat încă o dată, dacă mai era nevoie, că  este în primul rând omul de influență al Moscovei și apoi așa-zisul președinte al R. Moldova. Abia întors din  ordinara “vizită de lucru” de la Moscova, el a anunțat victorios, prin intermediul televiziunilor sale, că, în urma întrevederii cu Putin, a reușit să obțină reluarea exportului fructelor și legumelor de către anumite firme/ companii în Rusia și anularea taxelor vamale pentru acestea, începând cu 1 ianuarie 2019. În timpul apropiat, reprezentanții “renumitului” Rosselhoznadzor urmează să vină în R. Moldova și să identifice firmele/companiile exportatoare și să verifice calitatea producției. Ar trebui să ne mândrim tare cu al nostru brav președinte și să-l lăudăm pentru nemaipomenita ispravă…
Dar, din păcate, totul e în realitate o ordinară porcărie politică a Kremlinului.
Un bun cunoscut, care locuiește în casa vecină, are o firmă care exportă fructe: de la cireșe până la mere. Pentru asta, dă cui trebuie și cât trebuie și roadele livezilor moldovenești ajung pe piețile din Moscova. Zilele acestea l-am întrebat ce mai face. “Păi, mi-a zis, am cumpărat mere, unde cu un leu optzeci, unde cu doi lei, le-am pus în frigidere și aștept să deschidă rușii piața”. Altfel spus, cine trebuie știa despre această manevră a Moscovei. În acest sens, va fi intersant să aflăm care firme /companii vor câștiga dreptul la export și cui aparțin ele.
Parșiv este mai ales faptul că Rusia anunță cinic, prin gura spartă a lui Dodon, că se va implica tare în parlamentarele din 24 februarie și că va susține din toate tunurile mediatice și cu toate sursele financiare pe socialiști. Astfel că, deloc întâmplătoare această vizită a lui Dodon și această neașteptată ridicare a embargoului.
Tâmpeniile nu se opresc aici, pentru că decizia luată de Moscova va fi valabilă doar pentru 6 luni. Neasemuitul nostru președinte avertizează cu fermitate proletară: “Dacă nu venim noi, socialiștii, la purtere, exporturile și scutirea de taxe vamale vor fi sistate”. Dacă acesta nu-i șantaj politic, atunci pe Lună cresc pătlăgele în cratere. Pentru că, Vladimir Vladimirovici și Igor Nicolaevici, ce are calitatea merelor cu alegerea socialiștilor în Parlament? Trebuie să înțelegem că, dacă noi, cetățeni întregi la minte, vom alege în viitorul Parlament oamen integri, virtuoși și nu neapărat socialiști, peste patru luni după scrutin, Rosselhoznadzorul, care a devenit, știe toată lumea, o bâtă în mâinile regimului de la Kremlin, va găsi neapărat insecte dăunătoare sau substanțe nocive în fructele moldovenești.
Apoi, bogdaproste pentru așa drujbă. Înțelegem că rușilor, care nu au de fapt alegeri, or, la ei, cu infinitezimale excepții, se știe din start cine va fi președinte al statului, guvernator al oblastei, primar al Moscovei sau membru al Dumei de Stat, le și este “interesant” să se implice în electoralele din alte țări, urmărind foloase geostrategice. Poate ne descurcăm noi singuri, scumpi tovarăși de la Răsărit?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"