NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // S-a dat startul porcăriilor electorale

Trebuie să înțelegem că cei de la PD-ul s-au pregătit foarte minuțios de alegerile parlamentare din 24 februarie. Au analizat sub microscop rezulatatele alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale din ultimii ani, scoțând în relief zonele/circumscripțiile vulnerabile, care grevează propășirea formațiunii. Au modificat sistemul electoral. Au elaborat, ajutați de experți în PR de import, exact atâtea scenarii/planuri, câte litere are alfabetul român, numai să-și păstreze puterea. Cu orice preț.
Doar câteva argumente în direcția acestor evidențe. Observând că Nisporenii și Bălțiul sunt două geografii electorale în care candidații PD-ului nu prea izbândesc în scrutine, au înființat două Posturi TV, independente, firește, care vor fi  în această campanie parlamentară de mare trebuință, împreună cu  cele din General Media Group. Au avut grijă ca pe circumscripțiile uninominale să se înscrie în cursă  tocmai 400 de candidați, cam câte șapte în fiecare, mizând pe pe neiniformarea alegătorilor, dar și pe colaborarea cu socialiștii, șoriștii, dar și cu intelectuali șantajabili sau penali. Povestea e simplă de tot, în circumscripțiile uninominale nu va exista turul doi, adică câtigă cel care ia din prima cele mai multe voturi. De unde și, pentru PD, e convenabil ca să existe cât mai mulți candidați, pentru ca voturile alegătorilor să se disperseze, ei, mai având grijă, în prealabil, să câștige simpatia numărului necesar pentru victorie al alegătorilor, confruntați cu lipsuri materiale. Vorbind în dulcele grai al celor de la Partidul Democrat, vom spune că ei vor putea cumpăra fără probleme atâtea voturi, de câte va fi nevoie, or, iarăși  glorie lui Plahotniuc!, sunt destui bani pentru aceasta în „barsetca” lui Costea.
Nu e un secret că Vlad Plahotniuc este un om ambițios și cinic și modul cum s-a răfuit cu rivalii săi politici și economici – Filat și Platon- este mai mult decât elocvent. În acest sens, dorința de a-l freca cu orice preț pe Andrei Năstase este, se vede, un  nice dream-ul lui Plahotniuc. De unde și pe Circumscripția uninominală 33, unde candidează din partea PD-ului omul care citește cu greu documente de stat, Constantin  Țuțu, și unde a găsit indicat, netemându-se, să candideze și Andrei Năstase din partea BE „Acum”, a apărut și un personaj straniu cu numele Andrei Nastas. Rolul acestui speciment, care  este parțial fericit, or, a câștigat 500 de mii de lei la nuntă, iar pentru fericirea deplină nu-i ajunge decât un  fotoliu de parlamentar, este clar: alegătorii, care vor să voteze pentru Andrei Năstase, l-ar putea vota, din lipsa ochelarilor sau a neinformării, pe Andrei Năstas. Numai unul Dumnezeu știe ce e în capul omului, dar, oricât de ticălos ar fi un individ, oricum, poate alege să fie sau nu folosit pe post de tampax sau prezervativ electoral.
Pare de înțeles intenția fierbinte a lui Boris Volosatâi, directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi ”, de a candida exact pe aceiași circumscripție uninominală 33, când ne amintim că, în 2015, soției dumnealui, Elvira Volosatâi, i-a fost deschis un dosar penal.
Ce l-a îndemnat pe fiul poetului Grigore Vieru, Călin Vieru, să aplice pe exact aceiași circumscripție uninominală 33, nu pot să știu, dar cred că, la sigur, câteva instituții și câțiva oameni de stat afiliate/afiliați PD-ului au știință despre circumstanțele acestei decizii. Nu eu am spus-o că, de regulă și din păcate, natura se odihnește în cazul odraslelor oamenilor talentați.
Or, fiind oameni integri mintal, Boris Volosatâi și Călin Vieru înțeleg  prea bine că nu au cum să câștige competiția, de unde și, trebuie să înțelegem că au ales/ au fost impuși să fie marionete și să-l ajute pe  academicianul Țuțu să câștige mandatul.
Altfel spus și ca să-l parafrazez pe bătrânul her Bismark: niciodată oamenii nu se prostituează mai tare, decât în timpul alegerilor.
Să mai luăm în ecuație și faptul că PD a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală prin care cere sancționarea lui Andrei Năstase pe motiv că aceste a chemat într-un filmuleț de pe rețele să vină lumea la alegeri. Firește că trebuie pedepsit, or, în viziunea guvernării, lumea, care mai judecă, trebuie să stea acasă și să vină la urne doar alegătorii inconștienți ai pediștilor, socialiștilor, șoriștilor, usatiștilor.
Mai nou, în cursa electorală s-a mai înscris o formațiune politică bizară „Voința Poporului”, care nu pretinde să acceadă în parlament, dar vrea să se asigure că alegerile vor fi corecte. Domnii mei, de ce nu vă faceți atunci observatori, ca să vă îndepliniți visul și să nu fiți și voi scule ale lui Plahotniuc.
Asta e,  s-a dat startul porcăriilor electorale. To be continued, din păcate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"