NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Să scriem și despre bine…

Un cititor supărat pe ultimul meu editorial, unde le sugeram cuviincios lui Dodon și Chicu, că nu-i frumos să fie nesimțiți, când trebuie să muțumească cu aceeași unitate de măsură oricărui stat, care ne vine în ajutor. “Poate e timpul să mai scrieți și de bine”, a comentat cetățeanul inflamat.

Cine dintre jurnaliștii neînregimentați, n-ar fi gata să scrie zilnic despre lucruri albe, bune, când ele s-ar întâmpla în R. Moldova?
Să încercăm, totuși, adică why not, cum spun cei din Pîrlița.
E bine că Uniunea Europeană ne susține financiar acum pe timp de COVID, chiar dacă Guvernul Chicu nici gând n-are să facă reformele așteptate de Bruxeless, iar președintele Dodon amenință obraznic, recurgând la limbajul unui gopnik, Curtea Constituțională.
E bine că România ne trimite ajutoare, după ajutoare, e rău că Dodon, Chicu și Ceban, în micimea lor demnitară, au decis să întâlnească oficial convoiul cu ajutorul umanitar sub pod și nu în PMAN. Ar fi bine ca, atunci când Putin va dori să viziteze în timpul apropiat R. Moldova, cei trei crai să-l întâlnescă tot sub pod.
E bine că Curtea Constituțională a declarat illegal Acordul de împrumut de la ruși, e rău că Igor Nicolaevici și cei care déjà își împărțiseră bucăți grase din acest credit, nu au de gând să renunțe și vor să umble iarăși cu mâna întinsă la Moscova.
E bine că lui Dumnezeu i-a trecut supărarea și a plouat frumos, și poate vom avea măcar roadă, e rău că, oricum, prețurile la pâine vor urca în toamnă, pentru că asta fac cei de la combinatele de panificație când e secetă – liftează prețurile și uită să le coboare, când grâul rodește bine.
E bine că Guvernul e atent la respectarea condițiilor de carantină, e rău că amenzile-s mari de prăpădenie, ca nicăieri în Europa. Să ne imaginăm cum un cetățean cu o leafă de 3-4 mii de lei, trebuie să găsească de undeva și într-o zi tocmai 22 de mii pentru a plăti amenda. Înțelegem că avem deficit bugetar enorm, dar nici chiar așa.
E bine că a venit un procuror nou, e rău că nici Stoianoglo nu vrea să caute miliardul furat.
E bine că s-ar putea schimba guvernarea actuală, e rău că cei care ar putea veni- Candu-Șor-, tocmai știu unde-i miliardul, dar nu spun.
E bine că se întorc moldovenii acasă, e rău că nu au aici de lucru.
E bine că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării se străduie să salveze onorabil anul de strudii, e rău că copii din unele grădinițe rusești din municipiul Bălți au sărbătorit online Deni pobedî, deși în cazul lor précis că dedî ne voievali.
E bine…, e rău

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"