NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Serioja  Sîrbu a ajuns cu motoblocu’ la Șor

Este mult adevăr în afirmația „Moldova este țara minunilor”. Or, numai în  R. Moldova e posibil  ca personaje insipide, limitate, imorale (și numărul lor este de legiuni)  să folosească lifturile voroniniste, dodoniste, plahotniuciste, șoriste și, în consecință, să constituie așa-numita elită a țării, actori care condamnă țara la bălăceală în mocirla corupției, sărăciei și mizeriei. Aceste accidente umane și sociale, această pleavă politică au/a compromis în substanță, prin implicarea lor/ei de cea mai joasă calitate în exercițiul de guvernare, ideea de instituție democratică și de om politic cu acte în regulă, or urmăresc cu osârdie doar profitul personal, căpătuiala. 

Sergiu Sîrbu ilustrează perfect tipul deputatului ticălos, traseistului politic. Acest personaj  a fost în PSRM –ul lui Voronin, în PD-ul lui Plahotniuc, în Pro Moldova lui Candu și acum a ajuns, respectând  principiile și valorile, firește, în Pentru Moldova lui Șor. Și asta după ce ne amintim de gesturile sale extravagante din campania pentru parlamentare când ba tăia lemne  și vopsea porțile alegătorilor, ba intra triumfalic călare pe cal în satele Moldovei, ba intra tot acolo călare pe motobloc. De altfel, nu suntem siguri că Șor este stația terminus al lui Sîrbu, s-ar putea să migreze și spre alți bani, când va  simți că e cazul.  După ce s-a străduit să de-a acoperire juridică măgăriilor lui Plahotniuc (să ne amintim, de exemplu, cum în iunie al lui 2019 el scria hotărâri pentru Curtea Constituțională a lui Poalelungi), acum s-a devotat slujirii socialiștilor și șoriștilor. A votat pentru ca SIS –ul să treacă în custodia lui Dodon, cu toate că „ Moldova este o republică  parlamentară”.  Astăzi, se pare, va vota împreună cu Bolea și ceilalți intelectuali socialiști ca SIS-ul să treacă în subordinea Parlamentului, întrucât, nu-i așa, “Moldova este o republică parlamentară”.

Prestația mizerabilă/amorală a lui Serioja Sîrbu, deputat care face turism politic călare pe motobloc, este cea mai ponderabil argument în favoarea dizolvării cât mai urgente a actualului Pralament.  Actualii deputați, cu excepția celor din PAS și PPDA, sunt mai periculoși decât pandemia sau iarna cu temperaturi scăzute cu care ei ne sperie.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"