NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Sindromul Filat

Am citit ieri pe facebook o zapiscă grețoasă semnată de o trâmbiță plătită de PD. Specimenul se indigna cu voie de la partid că: „Impotenții de la ACUM refuză funcția de prim ministru”,  funcție oferită cu generozitate de Partidul Democrat numai ca „impotenții” să facă împreună cu ei o „coaliție proeuropeană”.
Și bine procedează Sandu cu Năstase, când nu acceptă mariajul postelectoral cu PD. După ce au măturat podelele, metaforic vorbind, cu cei de la ACUM, Plahotniuc și băieții lui de dobă ar avea nevoie de o coaliție cu acest bloc electoral, tocmai pentru a se legitima în fața instituțiilor europene. Posibil, astfel, s-ar reuși reluarea tranșelor financiare spre R. Moldova, euro pe care să-i fure apoi cu multă măiestrie. Pentru că altfel nu au bani și nici nu au de unde-i lua. Or, dacă e să-l credem pe cuvânt pe bătrânul general Voronin, guvernarea are acum numai pe intern un deficit de 24 de miliarde de lei.
De aceea, cei de la ACUM ar trebui să se vaccineze  de sindromul Filat. Adică, să-și amintească ce a pățit Filat și PLDM-ul lui, când a acceptat să facă coaliție cu PD și să devină prim ministru. În consecință, Filat e la pușcărie, iar PLDM a devenit o umbră.
Trebuie să înțelegem că, în orice fel de combinație, Partidul Democrat va tinde să-și păstreze controlul deplin asupra ministerelor de forță și a procuraturii. Asa că, după vreun an-doi de guvernare în coaliție, cei de la ACUM ar putea să fie declarați țapi ispășitori  și să înfunde pușcăria, după ce Șor va recunoaște iarăși că a rupt de la gura copiilor și le-a dat mită de câteva sute de milioane de dolari/euro.
În concluzie, am să citez pentru prima dată cu plăcere spusele unui comunist: „Las’ ca cei care au furat miliardu’ să conducă mai departe” (V. Voronin).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"