NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Siroja Sîrbu vinde “motoblocu”

Sergiu Sîrbu a anunțat că el și “motoblocul” lui se pensionează politic. Slavă Domnului că nu și erotic, că e încă relativ tânăr. Întreaga carieră politică a acestui personaj negativ s-a caraterizat prin tupeism, traseism, apriga dorință de căpătuire și prin multe alte tumbe și măgării. Junele a început la comuniști, apoi s-a vândut cu tot cu măruntaie lui Plahotniuc, pe urmă a trecut cu cățel și purcel la Pro Moldova lui Candu și, în fine, a ajuns la Pentru Modova – un fel de verișoară de gradul 1 a lui Șor.

S-a făcut remarcat prin extravaganță și creativitate, mai ales în campania pentru parlamentarele din 2019, când făcea agitație electorală pentru PDM în spațiile rustice călare pe cal sau pe “motobloc”, când tăia lemne pentru alegătoare de vârsta a treia sau vopsea porțile și gardurile unor gospodine cărora le era oarecum să-l înjure. Era atunci atât de sigur de victoria absolută a democraților lui Plahotniuc, încât cânta în fața camerelor de luat vederi (ce-i drept cam fals, comparativ cu Freddie Mercury) We are the champions. N-a fost să fie și, după fuga părintelui națiunii, Sîrbu a continuat turismul politic. A sfârșit-o prost, arătând jalnic de tot când încerca să motiveze votarea împreună cu socialiștii lui Dodon și șoriștii lui Șor, a legilor debile din 17 decembrie 2020. “Noi ne îngrijim doar de interesele poporului”, spunea Siroja parcă luat de ape. De ce mai pomenim de Sergiu Sîrbu când, iată, el a fost aruncat în tomberonul istoriei?

Acest personaj tragicomic ar trebui să devină un exponat permanent în muzeul potlogăriilor politice din R. Moldova din ultimul deceniu, pentru ca tinerii, care se avântă în politică, să nu se prostitueze ca acesta, întrucât o vor sfârși prost, ca și Siroja.

Siroja Sârbu pleacă din politică satisfăcut, odată ce pentru el, deputăția zbuciumată i-a adus profituri. A câștigat destui bani din trădări și acuma ar putea, fie să se dedice nelectoral tăierii lemnelor, vopsirii gardurilor, cultivatului cu “motoblocu” sau hipismului cu foloase agricole pentru cetățenii neajutorați, fie să-și odihnescă anatomia trudită de munci legislative undeva pe insulele din Atlantic.

Ce mai, ne va fi trist fără Siroja Sîrbu, dar, totodată, aerul din spațiul politic al R. Moldova va deveni mai curat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata