NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Slugile PDM –ului – personaje tupeiste și cinice

Cum atotputernicul, temutul până mai ieri Plahotniuc s-a dovedit a fi un om de duzină, au început să curgă gârlă dezvăluirile de tot felul și, cred, că vom afla pe timp ce trece încă multe despre fărădelegile regimului PDM din ultimii ani.
Astfel, jurnaliștii de la RICE Moldova au realizat o investigație de bună calitate despre cum Ministerul Afacerilor Interne și Procuratura Generală, instituții  subordonate total lui Plahotniuc, au filat 52 de persoane, printre care politicieni, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști. Acestora nu doar le-au fost  interceptate convorbirile telefonice, ci le-au fost instalate în locuințe microfoane și camere video.
Ce ar fi făcut Procuratura într-un stat necapturat?  Firește, ar fi investigat fiecare caz în parte și ar fi pledat în instanță pentru pedepsirea celor vinovați.
Ce face procuratura lui Harunjen/Plahotniuc?  Ea ticluiește o epistiolă adresată forurilor intrenaționale, informându-le pe acestea că Procuratura din R. Moldova este amenințată de ingerința politicului. De unde, Doamne, au apărut oameniii ăștea atât de tupeiși și cinici? Adică să slujesti cu fidelitate supremă un partid politic cum e PDM-ul nu e o igerință a politicului? Iar cum, când Guvernul Sandu purcede la asanarea procuraturii, oamenii de acolo sesizează organismele internaționale că e vorba de un exercițiu politic.
Despre tupeismul și cinismul judecătorilor de la Curtea Constituțională (CC) se scrie și se va scrie încă mult. Păi cum altfel, când acești bravi slujitori nu ai Femidei, ci ai lui Plahotniuc se plimbă prin Constituție precum Vodă prin lobodă. De când sintagma „Președintele poate dizolva Parlamentul…” a devenit în versiunea judecătorilor CC – „este obligat” și în baza acestei traduceri a Constituției  Dodon este demis, or, vezi dumneata nu și-a îndeplinit obligațiunile. Mă  gândesc de ce oare membrii CC nu umblă și la Biblie, poate schimbă și pe acolo ceva ce nu-i con vine lui Plahotniuc?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata