NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru// Socialiștii din Bălți pun copiii să distribuie pliante electorale

 
Astăzi, pe la orele 11, prin cartierul Dacia din mun. Bălți mișunau elevi îmbrăcați în scurte de culoare roșii, având imprimate pe ele sigla PSRM. Ei dustribuiau trecătorilor pliante cu conținut electoral, tot ei puneau pliante și în cutiile poștale din blocurile locative de pe străzile Bulgară și Lesecico. De  exemplu, în blocurile locative de pe Lesecico nr. 16 și nr. 18.
Plianta, tipărită în română și rusă,  este în fapt o adresare a candidatului PSRM Alexandr Nesterovshii către orășeni. Candidatul, pe rol de pompier, după ce enumeră 11 probleme grave cu care se confruntă țara și municipiul, îi încredințeață pe bălțeni că ele n-au cum să fie soluționate de „autoritățile actuale” și că doar echipa PSRM știe cum să le rezolve în regim de urgență. Aspirantul la fotoliul de parlamentar propune „stimaților locuitori” să indice în cuponul detașabil al pliantei  și alte probleme majore cu care se confruntă municipiul și țara, pentru ca PSRM să poată elabora „programul final”.
Plianta mai conține și o apreciere înaltă  a calității lui Alexandr Nesterovschii, făcută de Dodon, care, președinte al tuturor?, semnează sub sloganul  socialiștilor “Suntem mai mulți! Vine timpul nostru!”  Ok,  cu „Vine timpul nostru!” am înțeles, că a venit deja o dată Mesia, cunoaștem. Dar, nesimțiți socialiști și nevenerabile Alexandr Nesterovshii, dacă „sunteți mai mulți”, de ce ați pus să umble copiii ăștia prin frig, fie și pentru 100 de lei, cum se vehiculează? Unde vă sunt membrii viguroși ai PSRM-ului din Bălți? Stau la călduț?
Apropo, Igor Dodon semnează în pliantă: „Predintele Republicii Moldova” și mi se pare că e, într-adevăr, „predinte”, dar în exclusivitate al socialiștilor.
P.S. Copiii ăștia, îmbrăcați pesermește, sunt și ușor cinici, ceea ce bucură în cazul dat. La refuzul meu de a lua plianta: „La ce mi-ar folosi?”,  o domniță cu năsucul roșu de frig mi-a zis: „O să puneți  încălțămintea pe ea, e bună”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"