Anatol Moraru // Socialiștii nu-și schimbă nici năravul spurcat, nici steluța roșie

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Zilele astea, la una dintre televiziunile lui Dodon o prezentatoare brunetă spunea cu mult patos justițiar, uitându-se fără să clipească în obiectivul camerelor din platou, că Ministerul Economiei și Infrastructurii se face vinovat de lipsa de autorizații pentru exporturi în Federația Rusă,  fapt care a și trezit revolta transportatorilor moldoveni, care au decis în disperare sau la sugestia cuiva să blocheze traseele naționale.

Ce să zicem? Ne aflăm, cred, în fața unei probleme născute intenționat în mintea păcătoasă a socialiștilor, or, din câte cunoaștem, președintele Dodon se declară un mare drug al lui Putin și treapădă la Moscova mai des decât se duce în Sadova natală. Tot el, din câte ne amintim, a câștigat în campania a prezidențială din 2016 voturile proprietarilor de livezi, vii, grădini de zarzavaturi, depozite frigorifice, transportatorilor din republică tocmai pentru că le-a promis o largă și necondiționată deschidere pe piața Federației Ruse. Și acum vinovat se face ministrul Brînzan și, firește,  Blocul ACUM.

Nu este deloc exclus ca astăzi guvernul Sandu să fie demis în urma moțiunii de cenzură înaintată de PSRM, dar criticile orchestrate ale lui Dodon și a ortacilor săi sugerează că scenariul compromiterii  guvernului a fost elaborat de mai demult și era nevoie doar de un pretext.

Un argument doar. Unul dintre capetele vorbitoare ale socialiștilor, Grigore Novac, acuză ministrul Brînzan și întregul ACUM de ineficiență și îi îndeamnă să se adreseze direct lui Dodon, gigant în stare să soluționeze această problemă în doi timpi și trei mișcări: „Stimați parteneri, dacă nu o puteți face, veniți cu o rugăminte către Președintele Igor Dodon, sânt sigur că dumnealui în termen foarte scurt poate rezolva această problemă pe care nu dorește sau nu poate să o rezolve Guvernul”.

Acum devine  clar de ce președintele Dodon nu intervine pe lângă prietenii ruși ca aceștia să deblocheze exporturile: mai important era să torpileze activitatea Guvernului Sandu, că interesele cetățenilor pot să mai aștepte.

Asta e, socialiștii nu-și schimbă nici năravul spurcat, nici steluța roșie…

leave a reply