NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Șor, Usatîi și Dodon nu sunt decât păpuși

Spuneam și altă dată că a noastră clasa politică profită din plin de amnezia cetățenilor naivi, care și-au însușit prostul obicei de a uita astăzi ce li s-a întâmplat  ieri.
Iubitul nostru președinte a mărturisit zilele astea că a făcut o faptă eroică: i-a eliberat cu ajutorul locuitorilor Kremlinului pe cei doi piloți moldoveni, capturați de talibani în Afganistan la 24 noiembrie 2015. Americanii, pentru care lucrau piloții moldoveni, s-au opintit în câteva rânduri să-i salveze, zice Dodon, “însă fără niciun rezultat”.  Numai după ce președintele nostru iubit de socialiști s-a adresat Moscovei, sărmanii piloți au scăpat cu viață: „… cetățenii noștri au fost recuperați și transportați la Moscova”. Dodon cel rumen și deștept a ținut să le mulțumeasă rușilor: „Ceea ce alții nu au reușit, voi ați făcut. Asta arată relațiile conducerii Federației Ruse în general față de cetățenii noștri”.
La început, am crezut, ca tot omul creștin, că întâmplător, dar absolut întâmplător, eliberarea din captivitate a concetățenilor noștri a  fost posibilă abia acum, în plină campanie electorală .
Dar pitorescul actor politic, care răspunde la numele de Renato Usatîi, a ieșit imediat la rampă ca să adumbrească marele act eroic dodono-putinist. Usatîi a ținut să le reamintească tuturor că, încă în aprilie 2018, el spunea că guvernarea  şi preşedintele Igor Dodon cunosc foarte bine locul aflării piloților moldoveni și profețea că ei vor fi eliberaţi doar înaintea alegerilor parlamentare. Mai mult chiar, și el, Usatîi, s-ar fi implicat în eliberarea nefericiților piloți. Ex-primarul de Bălți mai susține că exista un scenariu conform căruia Plahotniuc trebuia să devină un erou național și mai mare, întrucât urma să-și atribuie meritul eliberării unuia dintre ostateci, dar ceva n-a mers: „Eu înțeleg panica lui Dodon. Plahotniuc nu-i răspunde la telefon de vreo trei luni. Poate Dodon trebuia să-i dea unul așa cum i-a promis. Dar din cauza că nu au contact, a încercat să-l mintă”.
Știți ce e interesant în toată tevătura aceasta? Nu procedurile de epilare a lui Dodon de către Șor sau alui Dodon de către Usatîi, pentru că acestea sunt exerciții destinate proștilor și uitucilor. De ce spun asta? Atunci când Ilan Moronovici Șor l-a denunțat pe Filat, susținând că a fost nevoit să rupă de la gura copiilor 250 de milioane de dolari ca să le dea nesătulului de Filat, a apărut imediat și Renato Usatîi care a făcut publice interceptările telefonice dintre Filat și Șor.  Acum, iată, Usatîi devine iarăși omul potrivit la momentul electoral potrivit.
Nu-mi rămâne decât să cred că și Dodon și Șor și Usatîi nu sunt decât păpuși în teatrul de marionete  politice ale lui Plahotniuc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"