NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Țara asta și așa e chifligită, iar dacă Dodon devenea încă și parlamentar…

Justiția de la Cahul se dă în spectacol. Ședința de judecată de la Curtea de Apel în  dosarul Ilan Șor a fost amânată până pe 20 februarie, motivul tărăgănării nefiind unul clar. Precizăm că ședința anterioră, din 17 decembrie 2018, fusese amânată de slujitorii legii  pentru că nu era gata o expertiză oarecare.
Ilan Mironovici Șor a profitat elegant de această „neașteptată” minivacanță, oferită de justiția sudică, și a făcut o baie de mulțime, îmbrățișând haiducește mai multe ființe de origine feminină, care, exaltate până la culmile prostiei, scandau lozinci aproape comuniste: „Ilan, salvatorul Moldovei”, „Ilan, suntem alături”. Privind la acest spectacol penibil, în care un personaj declarat de Raportul Kroll drept hoț de milioane, a devenit, în viziunea unor babe declasate,  salvator al națiunii, îți vine să rogi fierbinte Divinitatea: „Nu-i ierta, Doamne,  chiar dacă nu înțeleg ce fac, or, tâmpenia lor îngroapă totul în țărișoara dintre râuri”. În rest, e clar că dosarul va fi tergiversat până dincolo de alegeri sau poate și mai departe (Plahotniuc știe de ce).
Igor Nicolaevici Dodon, care încearcă să le explice adepților săi, proprietari de livezi, că el s-a înțeles cu Putin, da vedeți că Ucraina nu acceptă tranzitarea merelor spre Moscova, ne-a spus astăzi o veste bună: nu va candida la parlamentarele din februarie. Mulțumim măcar pentru atâta, că el și așa n-a dovedit să realizeze nimic serios în scăunelul de conducător de țară. Poate doar să-i punem în merit ”turcoremontul” edificiului prezidențial. Țara asta și așa e chifligită, iar dacă Dodon devenea încă și  parlamentar, apoi, la sigur, că  „Moldova n-are nici un  viitor!”.
Vlad Plahotniuc ar trebui să fie extrem de atent cu sensibilitatea alegătorilor. Că le provoacă insomnii. După ce, într-o primă versiune a declarației pe venit, depusă la ANI, ne-a impresionat cum  de a reușit să-și cumpetre din leafă un pian de 131 de mii de euro, în a două variantă, redactată cu cap, pianul a dispărut. Domnule Plahotniuc, apoi ce-i cu „boevicul” ăsta: este pianul sau nu-i? Că am vrea să ne bucurăm în continuare de plăcerea dumitale de a te abandona reveriei, uitând, măcar pentru o oră, de poporul ăsta neblagodarnic. Cum așa, tu crești Moldova, crești tarifele, dar ei nică soveste, îl votează pe Năstase primar, mămuca lor de ingrați.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"