NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Tovarășe Dodon, luați-l și pe Krasnoselschi la paradă

Președintele Igor Dodon a anunțat că a acceptat invitația lui Putin și va participa la parada militară de la Moscova din 24 iunie, dedicată Deni pobedî.
Firește, nu putea Dodon, pudelul lui Putin, cum îl numește duios Anatol Șalaru, să nu să se ducă la paradă. E o mare onoare pentru președintele unui stat mic și sărac, lovit de corupție, de exod și de separatism, să stea alături de Putin și de alți lideri mondiali: președinții Kazahstanului, Belarusului, Tadjikistanului, Kîrgîzstanului, Serbiei, Croației, Osetiei de Sud, Abhaziei…
Apoi, să nu uităm și că Dodon este poate cel mai arogant personaj din necuprinsa noastră țărișoară și participarea la parada de la Moscova i-ar gonfla vizibil fudulia.

Igor Nicolaevici, dar ce caută cei 75 de militari ai Armatei Naționale la Moscova? Capitala Rusiei e acum în plină pandemie, așa cum e și R. Moldova. De ce riscați cu viețile ostașilor? De ce nu-l luați la Kremlin pe bunul dumneavoastră prieten Krasnoselschi, cu care ați sărbătorit la 4 noiembrie 2019 la Tighina Ziua unității naționale a Rusiei și cu care soluționați atât de reușit problema transnistreană, încât oamenii din Cocieri, Corjova, Malovata Nouă., nu pot să trăiască normal din cauza celor 18 posturi militare mobile instalate ilegal de regimul separatist de la Tiraspol? Nu trebuie să vă temeți de COVID-ul 19, pentru că, posibil, veți privi parada așezați în buncărul securizat al lui Putin.

Totuși, Igor Nicolaevici, eu înțeleg că Dedî voievali, a vî vorovali, dar avem trupe ruse de ocupație la Tiraspol și o enclavă separatistă – Transnistria și dumneata te duci să sărbătorești Deni pobedî la Moscova? A mai rămas oare ceva alb într-un om slugarnic și lacom, care vrea, iată, să devină iarăși președinte?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"