NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru  // Tutti-frutti „nevziraya ni na cito”

Președintele Igor Dodon a ținut un discurs în fața deputaților Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) din care aceștia au aflat, dacă nu știau,  că în R. Moldova există corupție, însă guvernarea actuală luptă și va lupta vitejește cu acest balaur, doar că europenii trebuie să dea bani pentru această bătălie. Igor Nicolaevici nu le-a spus însă deputaților ce rol a jucat și joacă el și amicii săi de partid, rudele, partenerii ruși în înflorirea/gonflarea corupției.
Procurorul general Alexandr Stoianoglo ne anunță că în timpul apropiat vor fi reținute nume grele din clasa politică autohtonă, adică nevziraia ni na cito. Chiar vreau să cred că primul va reținut Igor Nicolaevici  pentru finanțarea ilegală a PSRM- ului de către ruși și alte păcate financiare, apoi colegii săi de partid, care au preluat schemele de corupție, apoi echipa de harnici furători a PDM-ului, pe urmă ansamblul șoriștilor și, în fine, ceilalți neosteniuți umblători la buzunarele statului.
Prim-ministrul Ion Chicu a trebuit să ajungă tocmai în Kazahstan ca să le declare oficialilor că  potențialul cooperării R. Moldova cu Uniunea Economică Eurasiatică este unul mare și încă nevalorificat. Kazahii l-au crezut pe cuvânt odată ce schimbul de mărfuri dintre țările noastre în 2019  a fost de tocmai 19 milioane de dolari.
Coronavirusul  a ajuns  în Rusia și pentru că, din mare drujbă cu China, Kremlinul nu a securizat frontierele din Extremul Orient.
Adunarea Parlamentară a Uniunii Europene a restabilit delegația Federației Ruse în drepturi depline, restricționate după anexarea Crimeii în 2014, doar pentru că rușii au cotizat 32 de milioane în conturile acestei instituții. Birocrații de la APCE  au ales să se prostitueze, pentru că, după ei, banii lui Putin nu put.
Doi polițiști din Sîngerei au fost reținuți astăzi, fiind bănuiți de luare de mită, așa că Igor Nicolaevici le spunea adevărul europenilor: avem corupție multă și chiar în și în rândul celor plătiți de cetățeni să lupte cu ea.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata