NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Unde au dispărut vioriștii spiritului?

Gheorghe Urschi oferea odată de pe scenă moldovenilor o rețetă a îmbogățirii sigure. „Trebuie doar, spunea mucalit artistul, ca, rând pe rând, fiecare cetățean să devină parlamentar. Într-un mandat de deputat se fac oameni bogați și vin alții la ugerul statului. Și tot așa, până vom deveni toți înstăriți, precum elvețienii“.

Ei bine, iată, lucrurile parcă s-au schimbat puțin, ne-am trezit în situația când nou-nouții deputați ai PDM-lui, de exemplu, au anunțat că renunță la cei 4 mii de lei care li se cuveneau în calitate de salariu pentru martie și-i donează pentru cei mai triști ca ei. Ar trebui parcă să prețuim gestul, or, miroase frumos a iubire de apropele, mai ales acum, în Postul Mare. Numai că oamenii aceștia nu au jinduit fotoliul de deputat pentru salariu, întrucât ei stăpânesc cam tot ce aduce bani în țara asta: întreprinderi de stat și private, companii aeriene, livrarea de energie electrică și gaze naturale, exportul și importul a tot și a toate etc. Ei au venit în Parlament nu pentru salarii, ci pentru ca să-și protejeze averile și să le sporească.

Deputații PSRM au căzut în turism. Au plecat la Moscova, chipurile, pentru întâlniri oficiale, în realitate, să învețe strategii postelectorale, aprobate de Kremlin. Nu știu de ce, dar, se pare că Putin i-a chemat la el și-i ține în brațe, tocmai pentru ca Plahotniuc și nu-i ispitească necreștinește cu sute de mii de euro sau să-i șantajeze cu dosare sau filmulețe rușinoase, numai ca aceștia să se lepede de Dodon. 

Nu știm unde au dispărut celebrii Nicolae Botgros, Eugeniu Doga și alți vioriști ai spiritului. Or, cei care, convinși de marii artiști ai neamului, au votat pentru PDM sunt acum nedumeriți, or, din partea băieților cu trandafir la butonieră și a fetelor cu roze lângă decolteu nu se aud nici vorbe și nu se văd nici fapte.

În rest, o  singura veste bună: se apropie Paștele. E sărbătoarea când omul nostru dintre două râuri va încerca să se împace cu Dumnezeu și să recupereze, fie și pentru o săptămână doar,  paradisul pierdut.

Pe urmă, se va trezi  iarăși în R. Moldova și nu-i va placea…    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"