NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru //  Unde joacă orheienii, acolo asfaltul geme

Mă întrebam într-un editorial, publicat relativ recent, dacă organizatorii protestului din 26 august din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) au pus la punct toate detaliile scenariului, dacă au un plan de acțiuni eficient,  bine articulat. Sau, ziceam, se vor limita și de această dată la gonflarea nemulțumirii celor adunați, revoltă care se va consuma în scandarea de slogane de genul: „Jos mafia!” sau „Palhotniuc nu uita, pușcăria-i casa ta!”. Până la urmă, s-a întâmplat și mai rău, adică Plahotniuc opiati vseh pereigral, kak obîcino delaet Putin.  Spre surprinderea tuturor, dar mai ales a lui Andrei  Năstase și Maiei Sandu, coordonatorul țării l-a adus în PMAN pe Ilan Șor cu babele lui slave și moldave din Orhei, care i-au ars un guleai cu grecikă și tușonkă pe care ar fi fost invidios și inegalabilul Vania Turbincă. Și protestul oamenilor de bună  credință, adunați în PMAN „să dea jos guvernarea”,  s-a transformat într-un fel de tragicomedie. În loc să-și strige păsul, ei se avântau să boxeze cu șoricarii debili din Orheiland, care, după ce au zacusit oleacă, s-au apucat să danseze de mama focului, de, unde joacă orheienii, acolo asfaltul geme. Nu le-a ieșit mai nimica, or, brava noastră poliție s-a pus zid chinezesc între aceste două tabere. În consecință, protestul s-a încheiat cu nimic. Acum cine s-a întrebat ce-i oare în sufletul omului luminos, care vine de la Briceni sau Cahul să dea jos mafia și pleacă fără rezultat, or, guvernarea rămâne una beton, iar șeful închisorii nu-l mai așteaptă pe Plahotniuc, se duce acasa să se culce.

 
 

Acum, mai nou, se zvonește că Ilan Mironovici Șor intenționează să-și deschidă două televiziuni și este gata să plătească jurnaliștilor dublu sau triplu. Normal, de ce să se zgârcească, că doar nu dă din buzunarul său,  iar miliardu-i mult. Asta însemană că, posibil, Șor cunoaște deja sentința judecății din Cahul, adică va fi declarat nevinovat precum un prunc și se gândește la alegerile parlamentare. Maladeț Șor, bravo popor blând și atotiertător!

 
 

Și încă, poliția a făcut exces de zel când a purces la eliberarea  drumului  Chișinău-Strășeni, blocat de unioniști. Aceștia erau supărați că le-au fost sechestrate autobuzele cu care au venit din România, pe motiv că acestea ar putea să aibă materiale explozibile la bord. O idee tâmpită, demnă de poliția noastră echidistantă. Mă mir cum de oamenii în scafandre nu au scandat: Unioniștii sunt teroriști!. Totuși, Constantin Codreanu trebuia să înțeleagă două lucruri: unu – că poliția noastră se va purta deosebit de respectuos cu un Șor condamnat de judecată și îl va brusca pe un cetățean cu imunitate diplomatică, fiindcă acesta e unionist și mai ales pentru că astea au fost indicațiile coordonatorului țării și doi- blocarea unui drum, până la urmă,  este o încălcare a legii, vrei, nu vrei…

 
 

Ce să spunem în concluzie? A luta continua, vorba adepților lui Aliende și toate personajele implicate în facerea unei lumi mai bune trebuie să învețe din greșelile proprii, or, nu știu dacă e onorabil să devii campion național la proba călcatul pe greblă.    

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"