NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Unde sunt plânsetele socialiștilor? De ce nu rup nasturii de la cămăși?

Ne este greu să realizăm, dar Igor Nicolaevici Dodon intenționează să renunțe la mandatul de deputat, iar la Congresul socialiștilor din 18 decembrie se va retrage și de la conducere PSRM. Bine, Dodon pleacă din forul legislativ, pentru că, vezi Doamne, „nu se vede în acest parlament”, dar de ce nu se mai vede căpitan de corabie socialistă? Poate și pentru că nu i-a condus pe băieții cu steluță roșie în frunte spre victorii zdrobitoare, deși a avut toată susținerea financiară și mediatică a Moscovei.

După dispariția subită de pe scena politică a pitorescului Siroja Sîrbu, care așa și nu a mai putut trece prin centrul Chișinăului pe calul alb al victoriei PDM-ului, iată o altă plecare în anonimat. Deși se considera patriarh al națiunii, nu se prea aud plânsete înfundate ale socialiștilor prăbușiți la pământ odată cu strașnica veste a renunțării lui Igor Nicolaevici. Interesant însă că nici Vasile Bolea și nici Vlad Bătrânac nu și-au rupt nasturii de la cămăși ca să oprească căderea în depresie a dolofanului lor coleg. În rest, e foarte bine că nocivul Dodon iese din ring . Rămâne ca să se ocupe justiția de el, astfel încât, ca să-l parafrazăm pe Alecsandri, să-i fie ” cu atât mai bine țării”.

La scurt timp a mai venit o altă veste cutremurătoare: Pavel Filip a renunțat la șefia rămășițelor atotputernicului (pe timpul lui Plahotniuc) PDM. În calitatea sa de prim ministru, Filip a fost un actor important în procesul de capturare a statului și a fărădelegilor de tot felul comise de regimul Plahotniuc. A încercat, ce-i drept, să reformeze/reanimeze PDM-ul, dar, vorba lui Eminescu „Nu-nvie mortul, e în zadar, copile”. Acum, iată, cade și el în tomberonul istoriei.

Politicenii noștri nu vor nici în ruptul capului să învețe lecția ticăloșitului Iurie Roșca: toți cei care își clădesc viitorul pe minciună și hoție, devin mâzgă a istoriei, nume de ocară. Și dacă procuratura lui Stoianoglo poate să le ierte kulioacele, apoi justiția istoriei este mult mai dură: vezi ce spun letopisețele despre domnitorii lacomi, perfizi, trădători de țară, nevrednici…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata