Anatol Moraru // Va intra Renato Usatîi  călare pe Rolls-Royce în Parlament?

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Renato Usatîi a dispărut din câmpul public. Ce-i drept, nu cu totul. Se plimbă vajnic cu un Rolls-Royce, de, ca omul care a fost în stare să obțină miraculos Raportul Kroll II de pe chiar biroul (temutului cu câteva luni în urmă) lui Plahotniuc, cum îi place să povestească tumultos și nesăturat pe la televiziunile cu prezentatori/prezentatoare înmărmuriți(te) de abilitatea și curajul nemaivăzut al dânsului.

De îndată ce a intrat în țară pe la vama Sculeni, în urbea nordică s-a zvonit că Usatîi va candida neapărat la funcția de primar de Bălți. Asta pentru ca Partidul Nostru (PN) să fie sigur de victorie. Or, influența acestei formațiuni în zona nordică nu mai este atât de categorică precum 4-5 ani în urmă, când doar faptul că erai flăcău sau fată din echipa lui Usatîi era suficient ca să devii primar. De aceea, la apropiatele alegeri locale din 20 octombrie, ei nu mai sunt atât de siguri. Faptul că Elena Grițco a pierdut parlamentarele pe Circumscripția uninominală nr.10,  mun. Bălți  este o dovadă grăitoare.

Acum, un alt zvon circulă prin capitala nordică a necuprinsei noastre țări: Renato Usatîi nu va mai candida la șefia Bălțiului, ci o va face colegul său, dolofanul de Grigorișin. Asta înseamnă că acesta din urmă are puține șanse în confruntarea cu canduidatul socialiștilor Alexandr Nesterovschi.

Ne putem gândi, și de ce nu am face-o, la următorul scenariu. Usatîi nu candidează, Nesterovschi câștigă lejer fotoliul de primar. Și cum acesta este deputat în Parlament ales pe Circumscripția uninominală nr. 10, mun. Bălți, acolo vor fi anunțate noi alegeri … și Usatîi va deveni deputat. Nu este exclus că la mijloc este deja o înțelegere în această privință între socialiști și Usatîi. Faptul că Grigorișin a fost validat cu seninătate de justiția extrem de pretențioasă și selectivă a lui Plahotniuc în funcția de primar de Bălți în mai 2018, este o altă probă elocventă a existenței unui troc între Partidul Nostru și democrații de atunci. De altfel, liderul PN ne-a obișnuit că este un maestru în ale  baterii palmei cu cine trebuie.

Usatîi jinduiește fotoliul de deputat în parlament, pentru că ar putea avea astfel acces la tribuna de unde să-și debiteze spumos/excentric elucubrațiile, inepțiile, dezvăluirile senzaționale despre secretele clasei politice autohtone și  puterii de pe Bâc,  planurile, proiectele și strategiile de venire la guvernare în R. Moldova etc.

Dar…vom trăi și vom vota…

leave a reply