NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru  //  Va satisface PAS „setea de sânge” a susținătorilor 

Un foarte bun prieten al meu, om atent la toate câte se întâmplă pe ringul politic din R. Moldova, mă tot îndeamnă să nu mai scriu despre Dodon, Voronin, Șor, Plahotniuc și alte lichele, pentru  aceștea că sunt, în opinia lui, personaje politice expirate și invocarea lor îi aduce iarăși (nemeritat) în câmpul de atenție al alegătorilor. Este adevărat ceea ce crede domnia sa. Pe de altă parte însă, să nu uităm că, spre deosebire de cei din diasporă, în R. Moldova au rămas destui cetățeni speriați, sărăciți, spălați pe creieri, dependenți de iluzii și utopii, nostalgici după comunism, rătăciți, care mai cred în promisiunile zmeilor politici listați mai sus, de unde și e nevoie să afirmăm tranșant că aceștia vor să ajungă în legislativ doar pentru a-și păstra/obține imunitatea, adică posibilitatea de a fura în continuare din safeurile statului și buzunarele cetățenilor.

Oricum,  o problemă care îi frământă pe cei care ar dori să voteze pentru PAS sună astfel, va reuși  formațiunea, în caz dacă obține majoritatea,  să-i pună în timp proxim în pușcărie pe toți cei care se fac vinovați de hoții și fărădelegi. Or, atunci când se schimbă puterea/guvernarea, cetățenii așteaptă ca hoții să fie trimiși imediat în penitenciarul 13. Adică să li se satisfacă „setea de sânge”, de dreptate. Când aceasta se întâmplă,  ei sunt gata să susțină noua guvernare. Ne amintim că, în 2019, membrii guvernului Sandu, încorsetat de socialiști, a afirmat  că ei nu sunt precum „băieții răi” ai lui Plahotniuc, că vor proceda conform legii și atunci când au fost debarcați, cetățenii nu au ieșit ca să-i susțină. Astfel, după ce s-a instaurat în fotoliu procurorul șef Stoianoglo, toți cei suspectați de comiterea hoțiilor au rămas bine mersi în scaunele și schemele/scenariile lor de corupție. Unii, condamnați fiind, au ieșit la libertate și ne învață, Platon, de exemplu, cum trebuie să fim cetățeni onești.

De altfel,  PAS susține și acum că, odată venit la guvernare cu cel puțin 53 de deputați, va pedepsi hoții de milioane și de miliarde… Numai că mai întâi trebuie reformată justiția. E adevărat, sistemul de justiție din R. Moldova trebuie curățat serios, dar e un proces de durată, pe când cetățenii așteaptă condamnări rapide.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata