NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Vaccinează-te, Ioane! Vaccinează-te, Marie!

M-am vaccinat dindată ce a fost posibil, marcat de o tragedie care s-a produs la 11 martie – moartea fratelui meu Andrei, Dumnezeu să-l ierte, care a a fost zdrobit de COVID 19. M-am gândit și la sănătatea apropiaților, învățăceilor și colegilor mei.

Urmăresc cu un fel de mirare sinceră gâlceava guvernării cu unele cadre didactice, care nu doresc să se vaccineze, dar nici să facă teste o dată la 14 zile, pentru că nu au bani. Profesorii mai invocă și acte reglementorii, care denunță obligativitatea vaccinării și amintesc puterii că Sfânta Constituție le garantează libertatea și dreptul la exprimare. Așa este, e adevărat,  nimeni nu poate să oblige un cetățean să se vaccineze: nici chiar președintele sau primul ministru.  Vorba ceea – stă omul în gospodărie cu nevasta și copii lui, iese din când în când în câmp pentru exerciții agricole, trage o fugă la magazin, cu vecinii vorbește peste gard…  la ce i-ar trebui să se vaccineze sau să se testeze.

Dar profesorii … care urmează să lucreze zilnic cu poate, 80- 100 de copii? E bine că se îngrijesc de drepturile lor, dar la drepturile copiilor de a fi sănătoși cine să se gândească?. Un profesor trebuie să fie prin definiție un om luminat, să nu creadă în fel de fel de zvonuri, în superstiții sau în povești cu zmei care mor după vaccinare. Este de înțeles că există și profesori cărora, din motive medicale, le este contraindicată vaccinarea, însă, sunt sigur, numărul lor nu este covârșitor.

Profesorii, dimpotrivă, ar trebui să devină modele de atitudine, de comportament pe timp de pandemie și nu numai că să se vaccineze, dar și să-și îndemne părinții discipolilor și pe ceilalți consăteni/semeni s-o facă. Pentru că, vrem  sau nu vrem, dar până nu se va imuniza peste 70 la sută din populație, covidul va continua să ne rărească.

Așa că vaccinați-vă doamnă și domnule profesor că avem de construit, de modelat minți și suflete… Cătinel, cătinel, vor veni și ceilalți…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"