NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Veselîe rebeata

Chicu și Dodon sunt băieți veseli în chiar fibra lor. Chicu n-a îndrăznit să-i spună  lu’ șefu’, că e o crimă pe timp de pandemie să permți cetățenilor să se adune tocmai trei zile la rând în cimitire pentru un Paște al Blajinilor transferat, de teama că preoții ar putea să nu îndemne enoriașii să voteze la  prezidențialele din toamnă only doar pe Igor Nicolaevici. Apoi, când, în consecința turismului cu intenții creștinești prin cimitire, COVIDUL – 19 a erupt pur și simplu în R. Moldova, haiosul de prim-ministru a anunțat, purtând o mutră inteligentă, că…, vedeți, tovarăși, a venit al doilea val al pandemiei. Musie Chicu, da când s-a terminat primul, că noi nu avem știință, or, nici  medicul șef al națiunii n-a catadixit să ne informeze?
După ce, ca un șahmatist belicos, a dat jos în noiembrie trecut Guvernul Sandu, pentru că erau toți niște incompetenți, după ce l-a instalat pe Chicu și tehnocrații săi recunoscuți pe plaiuri continentale, transatlantice, africane și  asiatice, după ce a declarat că mai bun prim-ministru nu găsești în lumea-ntreagă, Dodon iată că invită la cosultări PD-ul (în fapt, zdrențele ce-au mai rămas din această formațiune), dar și… PAS-ul și PPDA-ul. Cum așa, Igor Nicolaevici, unde vă este logica de șahmatist corpolent? De să vă legați iarăși cu incompetenții ăștea. O să vă facă încă o dată de rușine, zău.
Apropo, suntem prea mici ca să le dăm sfaturi celor mari, dar, totuși, cei care  învinuiesc PAS-ul de pudibondism nu prea au dreptate. Normal că în vreme grea de pandemie, de criză economică… aleșii poporului de tot soiul trebuie să se unească… bla, bla, bla… ca să salveze națiunea… Îi rog pe toți cei, care n-au fost loviți de amnezie, să-și amintească de câte ori unele formațiuni politice au cedat, acceptând să se preacurvească, să facă alianțe cu hoții și netoții, tocmai pentru a salva națiunea. Poate e cazul să avem niște formațiuni politice curate, care să facă nepompierește o politică onestă, chiar în folosul oamenilor, a națiunii.
Altfel, o să suportăm mult și bine tumbele și porcăriile acestor veselîe rebeata, riscând să rătăcim ca proștii prin istorie încă vreo sută de ani.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"