NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Vine potopul

O bună parte a Olandei, țară cu 18 milioane de locuitori,  se află sub nivelul mării, dar olandezii au reușit să scape de pericolul unor inundații, construind ingenios și harnic  un sistem de diguri, ca să pompeze prin canaluri apa spre Marea Nordului.

Ploile din ultimele zile  au făcut să crească simțitor apele Prutului și Nistrului, așa încât sunt inundate deja mai multe localități din nordul republicii. Chiar dacă există cascada de hidrocentrale de pe Nistru, majoritatea aflate în Ucraina, sau barajul de la Stînca – Costești, de pe Prut, acestea  nu pot să facă imposibile inundațiile.  Constatăm cu tristețe cronică faptul că autoritățile  din R. Moldova n-au tras învățăminte în urma inundațiilor catastrofale din 2008 și 2010. Cei care trec prin satul Drepcăuți, raionul Briceni, pot observa și astăzi prin fereastra autobuzului/microbuzului case distruse de inundațiile de acum un deceniu. Astăzi, satul Drepcăuți este iarăși sub ape.
Asta pentru că guvernările precedente și cea actuală nu au găsit bani ca să construiască diguri, pentru a proteja localitățile de pe malurile Prutului și Nistrului de furia apelor.
Președintele Dodon, care ar fi trebuit să rămână în țară  lângă cetățenii peste care vine potopul, a declarat la 24 iunie de la Moscova, că se simte mândru de poporul moldovenesc. Ca și stăpânul său Putin, Dodon se mândrește cu o victorie plătită cu milioane de vieți omenești, victorie cu care nici el, nici Putin nu au treabă. Însă, așa cum, din impotență, nu au reușit să facă nimic bun pentru popoarele lor,  nu le-a rămas decât să se mândrească… cu Dedî voievali i pobedili!
Igor Nicolaevici, da’ poate repurtați o victorie și asupra inundațiilor. Așa că, dacă vă mai vine cumva acolo încă vre-un culioc, dați-l pentru construcția digurilor!
Cu Dumnezeu nu te pui!

1 Comentariu
  1. Alexei spune

    Degeaba domnule așa spuneți! ” Președintele ” nostru are grijă de moldova – a organizat săpatul gropilor la cimitir pentru victimele COVID-ului, doriți să-i antreneze pe moldoveni la natație?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"