NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Voința politică de a face porcării

Pavel Filip se află la Bruxelles, unde participă la festivitățile de celebrare a 10 ani de la lansarea de către Uniunea Europeană (UE) a Parteneriatului Estic.
Într-o intervenție, premierul nostru luminos a afirmat că R. Moldova și-a consolidat relația cu Uniunea Europeană în ultimul deceniu, adică tocmai în perioada când Partidul Democrat s-a aflat,  în coaliție sau singur, la guvernare. Într-o altă luare de cuvânt, Filip a ținut să menționeze că: “La baza tuturor proiectelor a stat voinţa politică. Şi în continuare succesele pot fi obţinute având la bază voinţa politică. Este un lucru complex, care are nevoie de timp, dar trebuie să vă spunem că noi suntem absolut determinaţi”.
Afirmațiile lui Pavel Filip se împacă, se pare, cu realitatea, precum lupul din pădure cu oaia de la stână.
Cum s-au consolidat, domnilor, relațiile cu UE în ultimul deceniu,  când Uniunea Europeană a suspendat ajutoarele pentru Republica Moldova din cauza furtului miliardului,  invalidării rezulatelor alegerilor  primarului de Chișinău și a introducerii sistemului electoral mixt în pofida avertizărilor și recomandărilor occidentalilor?
Să înțelegem că cei din PD au manifestat voință politică atunci când au votat dubioasele legi despre amnistia fiscală, despre obținerea cetățeniei contra investițiilor  sau altă dată?
Se pare că Pavel Filip a încurcat discursurile, or, ceea ce le spune domnia sa demnitarilor UE este bun pentru a prosti alegătorii din R. Moldova. Europenii cunosc bine adevărata stare de lucruri de la noi, așa că premierul nostru se va întoarce la Chișinău așa cum a plecat: trist.
 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"