NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru  // Vom ajunge în martie, aprilie, mai… și vom vedea, dacă vor mai fi bani … 

Spuneam și cu altă ocazie că atunci când guvernarea face și fapte bune, trebuie să fii nebun, ca să nu le recunoști și să nu le apreciezi. Ar trebui parcă să aplaudăm Partidul Democrat pentru că, iată, au pus la punct o nouă lege a salarizării, destinată să anuleze diferențele dintre lefurile bugetarilor (la o adică, de ce ar trebui, ziceau justițiar guvernanții, ca judecătorii să aibă salarii grase?) și să majoreze substanțial veniturile bugetarilor în general. Anumite lucruri mă fac însă să fiu prudent, măcar și pentru că nu-mi prea vine să cred în facerile astea de bine, care vin ca ninsorile  peste capetele noastre, după ce ani de zile ne-au  furat și umilit.
Așa că, toate bune și frumoase, dar faptul că acestă lege, de altfel, crudă încă, a fost pusă în aplicare cu atâta grabă și insistență ne face să credem că, până la urmă, actuala lege a salarizării este încă o manevră electorală a Partidului Democrat. PD și-a calculat foarte minuțios pașii în parlamentarele din 24 februarie și nu avea cum să nu pună în ecuație faptul că pensionarii (720 de mii) și bugetarii (200 de mii) sunt o plajă electorală de mare importanță, ca număr de voturi, dar și pentru că aceștia  depind de mila guvernării.  Acesta a fost, se vede, și scopul major al formațiunii lui Plahotniuc în această direcție: să de-a două salarii majorate (pentru ianuarie și februarie) bugetarilor, să ridice ușor pensiile, ca toată acestă masă de alegători (920 de mii de persoane!), fericită peste noapte, să voteze masiv PD. Deocamdată, asta e supoziția. Vom ajunge în martie, aprilie, mai… și vom vedea, dacă vor mai fi bani …
Angajații instituțiilor bugetare au început să primească zilele astea salariile majorate. Nu știu  cum li s-a întâmplat altora, dar un universitar a constatat că va primi cu… 80 de lei mai mult. Acum omul are o problemă: nu poate să spună că nu i s-a majorat salariul, dar nici să se cufunde în nirvană, când îi vin o facturi de peste 2000 de lei numai pentru pentru energia termică.
Nu-mi rămâne decât să  stanislavskian, dar românește: Nu cred!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"