NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Vor să iasă la Dodon

Numărul nemulțumiților de  prestația noii guvernări crește zilnic. Dezamăgirea cea mare este legată de starea parșivă care în care se află în continuare justiția moldovenească. Iar fără implicarea onestă a a procurorilor și a judecătorilor n-ai cum să deconstruiești schemele de corupție, nu poți să pui hoții la pușcărie, să instaurezi supremația legii.
Firește, au dreptate cei care susțin că parlamentul trebuia să adopte, odată cu declarația despre un stat capturat, și un pachet de legi care să facă posibil asanarea justiției. Așa-i, la noi toți sunt deștepți, numai că oleacă pe urmă. Convingerea mea este că trebuie să avem încredere, măcar în Maia Sandu. Pentru că n-ai cum să sfărâmi  betonul  ăsta de hoți și profitori, care s-a consolidat de ani de zile, într-o lună-două, dacă vrei să respecți întocmai buchia legii.  Iar Maia Sandu a demonstrat, spre deosebire de unii bărbați, că poate să schimbe lucrurile radical.
Pe de altă parte, celalată componentă a  guvernarii – PSRM-ul,  se îngrijește, după cum se vede,  mai puțin de integritatea  oamenilor pe care-i promovează. Mai mult, Dodon are o problemă, el umple, cu voie sau fără voie, golul lăsat de plecarea  la plaja a lui Plahotniuc.  Nu doar prin faptul că își tot adună sub aripă servicii și structuri de stat, dar și pentru că a fost/este și el oligarh și o piesă în sistemul lui Plahotniuc, sistem de care se desolidarizează acum cu fermitate, cel puțin declarativ. Altfel spus, este greu să participi la dezoligarhizarea statului , dacă nu dezbraci pielea de oligarh. Depinde de mai multe lucruri, dacă Igor Nicolaevici va deveni sau nu Vladimir Gheorghievici. Dar se zvonește că mulți dintre cei care și-au văzut schemele de corupție și afacerile murdare  puse în pericol vor să iasă la Dodon, ca să rezolve.
Dacă se vor întâmpla porcăriile acestea, atunci va trebui să ne cumpărăm fiecare câte un purcel de campanie vietnamez și să-l botezăm Igor Nicolaevici. Asta va fi va cea mai nevinovată răzbunare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"