NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Vorghiți măcar moldovinești

Cu ceva timp în urmă, socialiștii și-au încheiat campania de identificare a candidaților pentru circumscripțiile uninominale cu mitingul de protest de la Briceni. Nu am prea înțeles de ce  ortacii președintelui RM au găsit nimerit să numească aceste întruniri, de altfel, cu public defel numeros, acțiuni de protest, dar de, voia dodonului e mare boier.
La mitingul de protest de la Briceni a praticipat și Igor Dodon. Acesta a criticat mai întâi, în linia tradiției bolșevice, guvernarea actuală, care, în opinia dumnealui, a adus țara pe buza prăpastiei. Președintele s-a arătat nemulțumit de ultimele manevre ale PD-lui:  scădrea ratei de impozitare, majorarea de salarii etc, avertizându-i, nu știu de de ce în limba rusă:  “Rebeata, ăto vam ne pomojet”. Apoi, tot în rusă, a lăudat-o până la cer pe Zinaida Greceanâi, candidatul  socialiștilor în Circumscripția Electorală nr. 1 Briceni, afirmând categoric…  că R. Moldova n-a avut în istoria ei recentă un prim ministru mai eficient decât tovarășa Greceanâi. Mda, președintele necuprinsului și puternicului nostru stat  spune  povești pentru amnezici
La rândul său, Zinaida Greceanâi i-a asigurat, la fel în rusă,  pe cei prezenți că ea și socialiștii vor câștiga neapărat alegerile și, după ce vor repara toate stricăciunile făcute de actuala putere, vor instaura  bunăstarea și prosperitatea în întreaga țară. Parcă am mai auzit asemenea promisiuni, dacă nu mă înșel, chiar  din gura largă a lui Dodon în prezidențialele din 2016, cine-și mai aduce aminte? Apoi, am impresia că în orășelul Briceni și în raionul Briceni  au rămas vii doar votanții vorbitori de limbă rusă.
Păi, cum vine asta, tovarășe Dodon și ceilalți oameni cu seceră și ciocan? Parcă suntem, cum vociferați pe la mitinguri și televiziuni, un stat suveran, cu poporul lui, cu limba și cultura lui. De ce vorbiți voi, oameni rămași de garnitura istoriei actuale, în limba marelui Putin, de parcă… candidați în circumscripțiile electorale din Omsk, Tomsk, Kramatorsk, Arhangelsk și tot așa?
Vorghiț, tovarăși, măcar  “moldovinești”, ca să vă înlelegî poporu și, mai ales, ca să le faceți în ciudă unioniștilor, care n-au nici țară, nici limbă…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"