NordNews
Avem ce spune

Anatol Moraru // Welcome to juche?

Spuneam odată că avem o clasă politică, cu mici excepții, parcă de samuraslă.  Probele în favoarea acestei triste constatări continuă să se înmulțească, precum insectele în blana lui Bobik. Mai recent, la extrem de mediatizatul miting din PMAN al PD-ului, conceput/gândit  ca un sesiune de gândire  colectivă a membrilor PD –ului la destinul Țării, liderul adunaților, Vlad Plahotniuc, luminat parcă simetric de stelele Kremlinului și Phenianului, a declarat că el unul mai știe o cale de înaintare spre bunăstarea tuturor – a patra. Scenariul desenat verbal de la tribună s-a dovedit a fi uimitor de simplu – să ne unim eforturile doar pentru Moldova, rețetă probată, fără de succes însă, ceva mai înainte de albanezi, iar acum,  și mai distrugător – de nord –coreeni. Altfel, spus, se pare că conducătorul națiunii s-a gândit la un fel de juche de natură basarabeană. Prea mult, afirmă conducătorul neoficial al statului, am căutat sprijin prin afară, ne-am orientat spre Vest, trebuie să ne întoarcem la noi, la Moldova. Ziceam despre modul, primitiv, de gândire al oamenilor politici autohtoni și a protagonistului țării în speță. De când valorificarea unui model economic, politic, social, cultural performant care este cel occidental trebuie abandonat și, precum Rusia lui Putin sau Coreea de Nord al lui Kim Jong-un, să ne închidem în găoacea impotenței și corupției noastre ? De când a deveni o țară europeană cu acte în regulă nu mai este o cale de parcurs, ba chiar prima?
Am impresia că un stră-stră-strănepot al lui Ivan Susanin, rătăcit pe meleagurile nostre politice, ne tot duce în desișurile pădurii rataților.

1 Comentariu
  1. Ion Pana spune

    Stimate Anatol Moraru, vă rog nu mai publicați editoriale de astea plictisitoare. Eu cred că sunteți în pană de idei. Vin alegerile la Bălți nu vedeți ce se întâmplă. Poate ar fi bine sa scrieti despre dl Mahu, dl Iordan cu care ati fost coleg de partid

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"