NordNews
Avem ce spune

Anatol Țăranu:„ Moscova a obosit de Dodon. Eu cred că la Moscova se admite că Igor Dodon ar putea pierde alegerile.”

 Deputatul în primul Parlament al Republicii Moldova, Anatol Țăranu a declarat în cadrul unei emisiuni televizate,  faptul că campania electorală din cel de-al doilea scrutin electoral a fost una murdară. Politicianul a spus că ambii candidați au ales să se atace reciproc, ceea ce a devenit o normă.

„În două săptămâni nu faci mult lucru, de aceea toate emoțiile s-au revarsat la suprafață. Candidații au găsit cea mai bună formulă, după părerea lor, să se atace reciproc, uneori loviturile sub centură deveniseră deja o norma pentru ambii. Din acest  punct de vedere eu aș spune că această campania a fost una bătăioasă, la limita decenței.” , a declarat politicianul. 

Referitor la faptul că Maia Sandu a refuzat participarea la dezbaterile electorale, Anatol Țăranu a spus că: „Dezbaterile sunt  adresate   celor  care sunt  indeciși, iar  toate sondajele sociologice au demonstrat că această categorie în structura electoratului moldovenesc este foarte numeroasă. După părerea mea renunțarea Maiei Sandu la dezbaterea televizată a fost, cel puțin, o      oportunitate  ratată. Dar putea fi și o gavă… Cei  care au  ales această strategie  au  socotit că      Maia Sandu va câștiga mai  mult dacă nu va participa la  dezbaterile  directe cu Igor  Dodon.„     

„Eu cred că rata de participare în turul doi al alegerilor va fi mai mare, pentru că și candidațiacum depun eforturi mult mai susținute din punct de vedere a organizării, a  crescut și tensiunea ăn societate și responsabilitatea electoratului pentru rezultatul fial, acum este clar că dacă vii la vot ai posibilitatea să influențezi decizia care îți place, iar dacă nu vii, îl favorizezi pe cel pe care nu-l simpatizezi.” , a mai adăugat Țăranu. 

Politicianul a declarat că dezamăgirea lui Igor Dodon a foat foarte mare după înfrânderea din primul tul al alegerilor: „Acum în ce măsură ea se va manifesta în turul doi, să vedem, e greu de spus, dar Dodon nu a avut o campanie foarte consistentă și de aceea nu știu dacă va fi în stare  să mobilizeze segmentul său electoral.” 

„Mscova a obosit de Dodon. Moscova a obosit de servilismul lui Dodon. Ei ar prefera să aibă aici un partener mult mai abil decât Dodon, care ar aduce mai mult capital politic. Dodon uneori put și simplu îi pune ăntr-o lumină jenantă pe ruși. Nu înzădar Putin și-a arătat de multe ori atitudinea ușuratică față de Dodon, undeva la limita decenței. Eu cred că la Moscova se admite că Igor Dodon ar putea pierde alegerile. Să te asociezi cu dânsul este o chestie perdantă.”, a conchis Anatol Țăranu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"