NordNews
Avem ce spune

Anatol Usatîi: „Ne propunem să valorificăm potențialul investițiilor private în dezvoltarea infrastructurii regionale”

În cadrul unui eveniment online, desfășurat pe platforma Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) s-a discutat despre importanța consolidării sectorului privat în susținerea proiectelor de infrastructură regională. La conferință a participat și Ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi.

La evenimentul OECD au participat miniștri și secretari de stat din țările Parteneriatului Estic, responsabili de domeniul infrastructurii, precum și experți internaționali, reprezentanți ai Uniunii Europene și ai organizațiilor internaționale.

Având în vedere amploarea investițiilor necesare în modernizarea infrastructurii, în cadrul evenimentului de astăzi, a fost lansat Raportul OECD privind fortificarea rolului finanțării private în dezvoltarea infrastructurii țărilor membre ale Parteneriatului Estic. 

Potrivit ministrului Anatol Usatîi, în ultimii ani, în Republica Moldova parteneriatul public-privat câștigă tot mai mult teren, fiind o metodă eficientă de implicare și atragere a capitalului privat în realizarea unor proiecte de interes public.

„Republica Moldova a inițiat parteneriate publice-private în domeniul construcțiilor fondului locativ pentru angajații din sectorul public, domeniul modernizării serviciilor publice, dar și în domeniul ocrotirii sănătății. În continuare, ne propunem să valorificăm potențialul investițiilor private, astfel încât să dezvoltăm o infrastructură modernă în toate regiunile țării”, a adăugat la final Anatol Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"