NordNews
Avem ce spune

Andrei Nastase cere demisia Ministrului de Interne: „Cerem convocarea Consiliului Suprem de Securitate a statului”

Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr în Parlamentul Republicii Moldova cere demisia imediată a Ministrului de Interne, Pavel Voicu și a Directorului SIS, Alexandru Esaulenc. Se întâmplă ca urmare a aflării din presă a cazului de răpire al unui polițist din cadrul IP Florești, scrie safenews.md

„Lipsa de reacție a Ministrului de Interne, a Directorului SIS și mai ales a Președintelui țării, în calitatea sa de președinte al Consiliului Suprem de Securitate a Statului, într-o chestiune de Securitate națională și siguranță personală a cetățenilor Republicii Moldova în zona de Securitate demonstrează că instituțiile abilitate ale statului sunt lipsite de autoritate și complet nefuncționale.
Acest lucru are drept cauză abordările iresponsabile și extrem de periculoase ale președintelui Igor Dodon în problematica transnistreană și vasalitatea acestuia față de interesele străine țării noastre, manifestată prin promovarea proiectului de federalizare, numit și Bolișoi Paket.
În aceste circumstanțe de pericol pentru securitatea națională și a cetățenilor țării, facem apel către partenerii de dezvoltate a Republicii Moldova și instituțiile internaționale, în special către APCE a Consiliului Europei ca prin mijloacele de care dispun să intervină pe lângă Federația Rusă în vederea eliberării imediate, necondiționate a polițistului moldovean.
Totodată, cerem convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Securitate, o informare publică autorizată din partea instituțiilor vizate, precum și demisia imediată a Ministrului de Interne, Pavel Voicu și a Directorului SIS, Alexandru Esaulenco.
În caz contrar, Fracțiunea Platformei Demnitate și Adevăr în Parlamentul Republicii Moldova are mandat deplin să ceară convocarea de urgență a biroului permanent al Parlamentului și a ședinței legislativului în vederea examinării moțiunii împotriva Ministrului Afacerilor Interne și a votului de neîncredere acordat Directorului SIS,” a declarat Andrei Năstase.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"