NordNews
Avem ce spune

Andrei Năstase cheamă la negocieri partidele proeuropene

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a anunțat imediat după decizia Curții Constituționale privind decretul repetat de desemnare a Nataliei Gavriliță la funcția de premier, că își asumă guvernarea, chemând la negocieri partidele proeuropene, transmite cotidianul.md.

Năstase a anunțat în cadrul unei declarații publice că, „militează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate, organizate de un guvern de profil pro-european responsabil, capabil să gestioneze crizele din societate, în conformitate cu normele legale și Constituția Republicii Moldova”.

„Platforma Demnitate și Adevăr constată că prin mimarea procedurilor constituționale și eludarea Constituției, declanșarea alegerilor anticipate imediate a eșuat. Rezultatul acestui eșec ne îndepartează şi mai mult de alegerile anticipate şi face iminent pericolul instalării unui guvern PSRM-Sor, guvern care va izola internațional Republicii Moldova, cu consecințe dramatice pentru bunăstarea și siguranța cetățenilor”, a declarat Năstase.

El a reiterat „poziția oficială de a-şi asuma un guvern minoritar de profil pro-european, capabil să gestioneze cele mai stringente probleme ale oamenilor și ale țării, respectiv să organizeze alegeri anticipate libere și corecte”.

„În acest sens, Platforma Demnitate și Adevăr cheamă la negocieri partidele proeuropene responsabile şi consultări urgente cu președintele țării în vederea identificării rapide a unor soluții de ieșire din criza generalizată”, a mai spus el.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"