NordNews
Avem ce spune

Andrei Năstase: Dacă nu reia ședința Parlamentului va trebui să-l reclamăm penal pe Eduard Smirnov

Dacă decanul de vârstă al Parlamentului, deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Eduard Smirnov, nu va relua ședința de constituire a Parlamentului, atunci blocul ACUM va trebui să-l reclame penal. Declarația a fost făcută de președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, transmite IPN.
„Ceea ce riscă Smirnov, și noi vom face acest lucru, dacă nu va da curs sesizărilor noastre de a relua ședința de constituire a Parlamentului, va trebui să-l reclamăm penal”, a declarat Andrei Năstase la emisiunea „Ora expertizei”.
Liderul PPDA spune că deblocarea situației actuale poate fi făcută prin solicitarea de a continua ședința constitutivă a Parlamentului.
Totodată, Andrei Năstase consideră că decizia privind crearea unei coaliții sau organizarea alegerilor anticipate va fi luată de liderul PDM Vladimir Plahotniuc și nu depinde de blocul ACUM și anume pe această variantă se mizează.
Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că semnalele transmise ieri de Partidul Socialiștilor sunt destul de proaste „ca să ne mai facem speranțe că este cineva acolo care are curajul să înfrunte regimul”.
Partidul Socialiștilor ar trebui să înțeleagă că modelul de democrație controlată pe care o construiește liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, presupune două elemente – puterea și opoziția controlată, este de părere Maia Sandu. „Socialiștii ar trebui să înțeleagă că lor li se pregătește rolul de opoziție controlată, un rol umilitor. În primul rând, trebuie să înțeleagă că acesta nu este democrație autentică, este democrație falsă și în al doilea rând trebuie să-și asume acest rol”, a declarat copreședinta blocului ACUM.
În opinia ei, orice partid care vrea să continue să existe în această țară și să aibă un cuvânt de spus trebuie să fie interesat „în eliberarea statului”. „Pentru că dacă nu se eliberează statul, atunci vom avea un regim care o să dicteze la nesfârșit. Noi oferim posibilitatea ca să eliberăm statul”, notează Maia Sandu.

1 Comentariu
  1. Mister spune

    toti is vinoveti numai NASTASE e de aur, vedem ce magari au venit in parlament si convoaca doar de ce au nevoie ei..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"