NordNews
Avem ce spune

Andrei Năstase despre crucifixul de la MAI: „Nu vă atingeți de Cruce, nu scoateți pe Dumnezeu din instituții”

Fostul lider al Platformei DA și ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase spune că va trimite o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cazul crucifixului pe care l-a instalat în timpul mandatului său de la MAI. Năstase spune că decizia CSJ de a nu admite plângerea MAI este un „act de blasfemie și de discreditare a credinței, a justiției și a instituțiilor statului” și că acesta trebuie să fie abrogat, scrie replicamedia.md

„Acest act de blasfemie și de discreditare a credinței, a justiției și a instituțiilor statului trebuie să fie abrogat, iar pentru asta voi depune imediat o cerere de revizuire a hotărârii criminale emise recent și voi pregăti dosarul pentru CEDO.

Nu vă atingeți de Cruce, nu scoateți pe Dumnezeu din instituții, pentru că de aici si până la haos nu e decât un pas”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de facebook. Este primul său mesaj ce ține de un subiect de actualitate din ultimele 4 luni.

Amintim că, crucifixul instalat la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la inițiativa lui Andrei Năstase fiind ministru, va fi înlăturat. Curtea Supremă de Justiție (CSJ), printr-o hotărâre irevocabilă, a dat dreptate Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității prin care a solicitat MAI să înlăture simbolistica religioasă din cadrul instituției.

Hotărârea a fost pronunțară la data de 11 noiembrie, completul de judecători fiind format din Maria Ghervas, Nina Vascan și Victor Burduh, care au declarat inadmisibil recursul depus de reprezentanții MAI împotriva Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Decizia a supărat și Mitropolia Moldovei care într-un mesaj oficial „menționează că a luat act și își exprimă îngrijorarea profundă față de decizia Colegiului civil, comercial și de contencios administratival Curții Supreme de Justiție, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova”.

La data de 15 septembrie 2019, fostul ministru al MAI, Andrei Năstase, a dispus intalarea unui crucifix în incinta Ministerului Afacerilor Interne.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"